În Vestul României a ”plouat” cu praf din Sahara

Mai multe localități din județele Alba și Arad au fost prăfuite luni seară cu pulbere sahariană.

Numeroși cetățeni din orașele Sebeș și Alba Iulia au sesizat autoritățile locale, crezând că este vorba de poluare industrială.

Şeful Gărzii de Mediu Alba, Dănuţ Hălălai, a anunțat, pentru Adevărul, că după ce a verificat fabricile locale și nu a găsit nimic anormal, a ajuns la concluzia că a fost vorba de un nor încărcat cu praf saharian.

”Am primit telefoane din zone destul de îndepărtate, respectiv Tăuţ, Aiud, Ocna Mureş şi Alba Iulia. Ne-am informat şi am căutat sursa acestei ploi şi am depistat că acestă sursă nu este de la o societate comercială care poate să polueze, deoarece arealul era foarte mare. Citind presa, am văzut că şi la Arad au apărut astfel de fenomene, ceea ce mă duce la concluzia că a apărut din cauza unei furtuni de nisip saharian”, a explicat acesta pentru sursa citată.

Se pare că bizarul fenomen, care s-a manifestat și la Arad și Lugoj, are drept cauză o furtună de praf din nordul Africii.

Particulele de praf au ajuns în straturile superioare ale atmosferei, trecând peste peninsula Balcanică.

Este posibil ca ”ploile” de praf să continue în România, meteorologii precizând că în sudul țării este prezent un astfel de nor.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Premiile Oscar 2016. Lista completă a câștigătorilor din acest an
Un român joacă în cel mai bun film străin de la Oscar 2016
Ce a spus Leonardo DiCaprio când a câștigat, în sfârșit, premiul Oscar