Fujitsu Siemens Austria ar fi firma de la care Tăriceanu a luat mita de 800.000 de dolari

FOTO: senat.ro călin popescu tăriceanu fujitsu siemens
Călin Popescu Tăriceanu. FOTO: senat.ro

Firma austriacă despre care DNA susține că l-ar fi mituit pe Călin Popescu Tăriceanu cu 800.000 de dolari ar fi Fujitsu Siemens Computers Gmbh Austria, potrivit unor surse judiciare citate de publicația g4media.ro.

Astăzi, DNA a anunțat într-un comunicat de presă că Tăriceanu ar fi primit 800.000 de dolari mită pentru încheierea unor contracte cu o firmă austriacă.

Fujitsu Siemens, compania care a distribuit licențele Microsoft în România

Fujitsu Siemens Computers Gmbh Austria este firma care a distribuit licențele Microsoft în România.

Faptele au fost comise în perioada în care Călin Popescu Tăriceanu era premier al României.

El ar fi primit, în mod indirect, în perioada 2007-2008, foloase materiale în valoare de aproximativ 800.000 de dolari de la reprezentanții unei companii austriece, în schimbul demersurilor depuse de acesta în exercitarea funcției, astfel încât să se încheie mai multe acte adiționale la un contract comercial derulat de companie, relatează hotnews.ro.

Suma ar reprezenta un comision de 10 % din valoarea acestor acte adiționale și ar fi fost folosită în beneficiul demnitarului, fiind transferată în baza unor contracte fictive încheiate cu mai multe companii offshore.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.