Fraudă uriașă în sănătate. Decontări fictive, medici și asistenți implicați în înșelăciune

FOTO: DarkoStojanovic/Pixabay.com

FOTO: DarkoStojanovic/Pixabay.com

Aproximativ 50 de persoane – medici de familie, medici de specialitate, asistenți medicali, reprezentanți ai unor societăți comerciale – sunt suspectate de procurorii DIICOT de fraudă. În total, frauda se ridică la 10 milioane de lei.

Procurorii efectuează miercuri, 9 mai, 68 de percheziții domiciliare în toate județele României, inclusiv în municipiul București, într-o cauză penală în care se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals intelectual, uz de fals, înşelăciune, constituirea unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu şi fraudă informatică.

Concret, începând cu anul 2013, mai multe persoane de pe teritoriul județului Mureș și nu numai, având calitatea de cadre medicale (medici de familie, medici de specialitate, asistenți medicali), au falsificat în mod repetat înscrisuri oficiale, respectiv bilete de trimitere, prescripții medicale și registre, prin care au atestat fapte și împrejurări necorespunzătoare adevărului (diagnostice fictive, efectuarea de consultații, dispozitive medicale recomandate fictiv).

Astfel, se recomanda a fi decontate de către Casa Națională de Asigurări de Sănătate dispozitive medicale identificate cu codul C05 – catetere urinare, dispozitive care nu erau necesare pacienților.

Toate aceste fapte au fost comise în beneficiul a două societăţi comerciale, ambele cu sediul în Târgu Mureș, care în mod scriptic asigurau livrarea acestor produse către pacienți situați pe întreg teritoriul țării, fiind încasată astfel contravaloarea acestora în mod injust.

Din verificările efectuate până în acest moment se estimează că prejudiciul este de circa 10 milioane de lei.

În prima fază, la sediul DIICOT – ST Târgu Mureș urmează a fi audiate circa 50 de persoane.

Acţiunea este efectuată cu sprijinul polițiștilor din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate – I.G.P.R., precum şi al Serviciului Judeţean Anticorupţie Mureş şi al Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală – Direcţia Regională Sibiu.

La activităţi participă poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş şi jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Mureş.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:



Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version