Extraordinarii japonezi. Avion în flăcări evacuat în doar 90 de secunde, toți pasagerii au fost salvați

Foto: Captură YouTube

Avionul A350 al companiei Japan Airlines, în care se aflau 379 de oameni, și care a luat foc la aterizare după ce s-a ciocnit de un avion de mici dimensiuni al Pazei de Coastă, a fost evacuat în doar 90 de secunde.

Potrivit autorităților din Japonia, pasagerii și echipajul au avut la dispoziție 90 de secunde pentru a evacua avionul, relatează boston25news.com.

Oamenii au folosit tobogane gonflabile pentru a coborî rapid din aeronavă.

Un pasager a publicat mai multe imagini pe rețeaua de socializare X. Într-unul dintre clipuri, filmat din interiorul aeronavei înainte ca aceasta să fie evacuată, se vede că avionul era plin de un fum gros, iar oamenii erau speriați.

„Am crezut că o să mor”, a scris pasagerul pe rețeaua X.

Avionul în care erau 367 de pasageri și 12 membri ai echipajului a izbucnit în flăcări după ce s-a ciocnit cu un alt avion în timp ce ateriza pe Aeroportul Internațional Tokyo (Haneda).

În imaginile transmise de postul de televiziune NHK se vede că mai întâi a luat foc zona din jurul unei aripi. Ulterior, flăcările s-au extins și întregul avion a fost mistuit de un incendiu violent.

Zborul Japan Airlines 516 decolase de pe aeroportul New Chitose din insula Hokkaido la ora locală 16:00 și era programat să aterizeze la Haneda la 17:40.

Din păcate, 5 dintre cele 6 persoane aflate în avionul de mici dimensiuni al Pazei de Coastă sunt date dispărute. Pilotul avionului a supraviețuit.


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version