Atentat terorist la un stadion de fotbal din Istanbul. 29 oameni au murit

atentat terorist istanbul
Atentat terorist lângă un stadion din Istanbul. Foto: Twitter

29 de oameni au murit în urma exploziilor care s-au produs lângă un stadion din Istanbul, anunță BBC. Alte 166 de persoane au fost rănite.

Exploziile s-au produs la două ore după terminarea unui meci de fotbal jucat la Arena Vodafone Besiktas între Besiktas și Bursapor, două dintre echipele de top din Turcia.

Ministrul de Interne Suleyman Soylu a declarat că se crede că a fost vorba de o bombă pusă într-o mașină-capcană care a vizat poliția.

Martorii au declarat că după atac au auzit și focuri de armă. Mai multe ambulanțe și mașini ale poliției au venit la fața locului.

Până acum, nicio grupare nu a revendicat atacul, însă atentatele din Turcia din ultimul an au fost realizate de militanții kurzi sau de gruparea teroristă Stat Islamic.

Ministrul turc al Transporturilor, Ahmet Arslan, a scris pe Twitter că este vorba de un atac terorist.

Potrivit CNN, una dintre explozii a fost produsă de un atac sinucigaș. Se pare că atentatorul a detonat explozibilul în Parcul Macka. Cealaltă explozie s-a produs lângă stadionul Besiktas.

Stadionul se află foarte aproape de Piața Taksim, care este una dintre cele mai vizitate atracții turistice din Istanbul.

În fotografiile postate pe rețelele de socializare imediat după atentat se văd mai multe căști de polițiști împrăștiate pe stradă și vehicule distruse de explozii.

Geamurile clădirilor din apropierea stadionului au fost sparte de suflul exploziilor.

Filmulețul de mai jos surprinde exact momentul exploziei. Câțiva prieteni care cântau la chitară sunt întrerupți brusc de explozie și de focurile de armă:

 

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.