Elicopter militar prăbușit în județul Sibiu. Opt persoane au murit

Opt persoane au murit după ce un elicopter militar s-a prăbuşit, vineri dimineaţă, la limita dintre judeţele Sibiu şi Mureş. La bordul elicopterului militar se aflau zece persoane.

Cele două persoane care au supraviețuit accidentului au fost evacuate de SMURD și transportate la Târgu Mureș.

Potrivit ministrului Apărării Naţionale, Mircea Duşa, unul dintre militarii aflați la bordul elicopterului prăbușit a sunat la 112, pentru a anunța tragedia.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu, Bianca Sabău, a declarat că elicopterul s-a prăbuşit în zona denumită Stejăriş, între localităţile Iacobeni şi Mălâncrav, într-o zonă împădurită, greu accesibilă.

Elicopterul se îndrepta de la Câmpia Turzii spre Cincu şi s-a prăbuşit în apropierea poligonului. În zona Poligonului Cincu are loc vineri un exerciţiu militar la care participă români şi americani.

„O să mă deplasez şi eu în zonă. Acum sunt în Ardeal, aşa că o să ajung destul de repede. S-au luat măsuri să fie alertaţi toţi care au atribuţii de intervenţie de urgenţă”, a declarat ministrul Duşa.

Elicopterul prăbuşit în judeţul Sibiu aparţinea Bazei Aeriene 71 Câmpia Turzii, potrivit unor surse citate de mediafax.ro, care au mai spus că echipajul de zbor, format din trei persoane, era și el angajat al acestei baze.