Doi fii de politicieni au fost numiți secretari de stat în Guvern

Foto: gov.ro

Tudor Buzatu, fiul lui Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui, a fost numit în funcția de secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului. Mama lui Buzatu Jr. este senatoare PSD, Gabriela Crețu.

Tudor Buzatu a mai ocupat funcția de secretar de stat și în cadrul Guvernului condus de Viorica Dăncilă. Acesta a condus organizația de tineret a PSD la nivelul județului Vaslui, iar ca funcție administrativă a fost pus să conducă un „Centru de Afaceri”, o societate înființată de Consiliul Județean Vaslui, practic finanțată din bugetul instituției conduse de tatăl său, Dumitru Buzatu, potrivit G4Media.ro.

Și liberalii își plasează copiii în funcții la stat. Bihoreanul Gabriel Traian Ghilea a fost numit de premierul Nicolae Ciucă subsecretar de stat la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, condus de un alt bihorean, UMDR-istul Cseke Attila, potrivit ebihoreanul.ro. 

Gabriel Traian Ghilea este fiul fostului parlamentar Gavrilă Ghilea (fost PSD, PDL și PNL), care controlează firma SC Construcţii Bihor SA.

În urmă cu mai mulț ani, Gavrilă Ghilea a condus filiala PDL Bihor, fiind în bune relații cu Ioan Bolojan.

Fiul său, Gabriel Traian Ghilea este la a doua sa funcţie publică, după ce câteva luni lucrase la Primăria Cefa, renunţând la job pentru a se face „pilot de avioane”.

În vârstă de 38 de ani, Ghilea jr. a absolvit Facultatea de Ştiinţe Economice a Universităţii de Vest din Timişoara şi până la începutul anului a făcut parte, ca director comercial, din conducerea SC Construcţii Bihor SA, unde tatăl său, fostul parlamentar Gavrilă Ghilea, este acţionar principal.

El a deţinut această funcţie până în ianuarie 2021, când a candidat şi a câştigat un concurs pentru angajarea ca referent superior la compartimentul de achiziţii publice al Primăriei comunei Cefa, conduse de primarul PNL Dumitru Bărnău, motivând că şi-a dorit să devină funcţionar public, iar postul a găsit atunci doar la respectiva primărie.

Vă recomandăm și:

Aici vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version