Doctorița care a ignorat-o toată noaptea pe Alexandra Ivanov a fost dată afară de la maternitate

Alexandra Ivanov

Foto: Alexandra Ivanov (Facebook)

Doctorița Mariana Pitrop, care era de gardă în noaptea în care Alexandra Ivanov a agonizat fără să fie ajutată după ce sarcina i se oprise din evoluție, a fost dată afară de la Maternitatea Botoșani, relatează „Botoșani News”.

Comisia de disciplină a decis desfacerea contractului de muncă de la 1 decembrie, pe motiv că medicul nu și-a îndeplinit atribuțiile de serviciu. De asemenea, asistenta care era de gardă a fost sancționată cu reducerea salariului cu 10% timp de 3 luni.

Deși avea dureri mari și sângerări, tânăra în vârstă de 25 de ani a fost ignorată toată noaptea de către cadrele medicale de la Maternitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă „Mavromati” din Botoșani.

La internare i s-au făcut analize și i s-au dat un ser fiziologic și un medicament, dar apoi nu a mai primit îngrijiri medicale, deși s-a rugat de medici să o ajute. Când a fost dusă în sala de operație era prea târziu.

Un control realizat la spital a stabilit că, în intervalul de timp 00:45 – 07:35, nu a fost efectuată nicio manevră de îngrijire.

Spitalul Judeţean de Urgenţă „Mavromati” din Botoșani a fost amendat cu suma de 42.272 de lei (circa 8.500 de euro) de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate.

Amenda a fost aplicată pentru că spitalul nu și-a respectat obligația de a presta servicii medicale spitalicești.


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version