Din 6 cifre. Ce pensie primesc o serie de foști militari din MApN

O serie de foști șefi din Ministerul Apărării, ieșiți la pensie, primesc sume uriașe din partea statului român. În plus, norocul le surâde din nou acestor oameni, reangajați de stat pe mii de euro lunar.

Câțiva foști șefi din armată se regăsesc acum pe lista șefilor de departamente și directori executivi ai ANCOM, autoritatea de reglementare în comunicații. Acești șefi sunt plătiți acum de ANCOM cu 3.000 – 4.000 de euro pe lună. În urma publicării declarației de avere, presa a putut afla ce sume au câștigat unii foști militari din pensie, anul trecut.

Cristian Victor Cișmigiu, de exemplu, este un fost colonel în Direcția Generală de Informații a Apărării (DGIA). Acum, a fost angajat ca șef al serviciului de securitate și documente clasificate în ANCOM. În 2016, Cișmigiu a câștigat ca pensionar militar suma de 108.264 lei. Făcând calcule, rezultă o pensie lunară de circa 2.000 de euro.

Cristian Victor Cișmigiu este unul dintre consilierii principali ai noului președinte al arbitrului pieței telecom, Adrian Diță (numit în funcție de coaliția de guvernare PSD-ALDE).

Nuță Gheorghe a fost și el recent angajat la ANCOM, în funcție de șef al Biroului de Securitate și Probleme Speciale din cadrul Serviciului de Securitate și Documente Clasificate.

Ca pensionar MApN, el a primit anul trecut suma de 96.137 de lei. Nuță Gheorge a fost șeful biroului de informatică din cadrul Școlii de Aplicație a Informațiilor pentru Apărare, din cadrul DGIA.

Venitul mediu în ANCOM este de 7217 lei (circa 1600 de euro). Potrivit hotnews.ro, ANCOM nu este instituție bugetară, ci o autoritate publică autonomă cu personalitate juridică, sub control parlamentar, finanțată integral din venituri proprii, venituri pe care le obține în cea mai mare măsură de la operatorii de comunicații prin tarifele de utilizare a spectrului radio ori a resurselor de numerotație alocate.

Potrivit surselor publicației amintite, un alt proaspăt angajat al ANCOM este Lucian Curea, fost ofițer activ în domeniul contrainformațiilor. Aceleași surse spune că Lucian Curea a fost angajat pe o ”poziție de expert fără atribuții manageriale”. Totuși, declarația de avere a domnului Curea se lasă așteptată.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.