Despăgubire uriașă pentru familia unui bebeluș mort din cauza infecțiilor luate din spital

Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava / Nicolae Paparuș alături de fiul său, unul dintre cei 3 bebeluși ce au murit în 2016 la SJU Suceava. Foto: Musichistory2009 / Wikimedia Commons / Obiectiv de Suceava

Spitalul Județean de Urgență Suceava trebuie să plătească 650.000 de euro daune morale unei familii căreia i-a murit un copil din cauza infecțiilor luate din spital, relatează publicația newsbucovina.ro.

De asemenea, spitalul trebuie să plătească o amendă penală de 1,26 milioane de lei pentru ucidere din culpă.

Dosarul a fost trimis în judecată în 2021. Decizia dată miercuri de Judecătoria Suceava nu este definitivă.

În 2016, 3 bebeluși au murit la SJU Suceava într-un interval de 7 luni. Unul dintre ei, Alexandru Teodor Manea, s-a născut în data de 17 februarie și a murit pe 1 martie 2016 (a trăit 13 zile), după ce a făcut septicemie cu meningită purulentă.

Expertiza Institutului de Medicină Legală Iași a arătat că „infectarea cu bacteria Pseudomonas aeruginosa s-a realizat în secțiile spitalului”.

Familia Manea a dat în judecată spitalul, iar acum a câștigat în primă instanță. Părinții, Ana Maria Manea și Ovidiu Manea, au primit o despăgubire de 500.000 de euro, iar sora lui Alexandru Teodor, Antonia Maria Manea, a primit 150.000 de euro.

Circumstanțele deceselor din 2016 au fost dezvăluite la acea dată într-o investigație realizată de jurnalistul Cătălin Tolontan.

Ceilalți 2 bebeluși au trăit și mai puțin. Vasile Emilian Haidamac s-a născut la 25 februarie și a murit la 27 februarie (a trăit 27 de ore), iar Lucas Paparuș a trăit 10 zile (7 august – 17 august).

Potrivit „Libertatea”, coloana de apă de la Spitalul Județean Suceava era infestată cu Pseudomonas aeruginosa, bacterie cunoscută sub numele de piocianic.


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version