Descoperire importantă în Ierusalim. Arheologii cred că au găsit locul unde a fost judecat Iisus

Ierusalim Iisus judecat
Arheologii cred că au găsit locul unde Iisus a fost judecat înainte de a fi răstignit Foto: wikipedia.org

Arheologii americani cred că au făcut o descoperire de senzație în Ierusalim și că au găsit ruinele Palatului lui Irod, situat în apropiere de Turnul lui David, unde, potrivit Noului Testament, a fost judecat Iisus înainte de a fi răstignit.

Aceștia au făcut săpături pe locul unei clădiri abandonate din apropierea Muzeului Turnul lui David și au descoperit ruinele unui palat descris în Noul Testament, locul în care Iisus a fost judecat înainte de a fi răstignit.

Arheologii cred că locul este chiar Palatul lui Irod datorită detaliilor, precum o poartă, cu un pavaj de piatră deteriorat. În prezent, acolo se află Muzeul Turnul lui David, dar și o închisoare din perioada otomană a Ierusalimului. Arheologii ştiau de mai mult timp că închisoarea se află acolo, dar nu şi ce se afla sub ea.

„Bineînţeles, nu există nicio inscripţie la faţa locului, dar multe dovezi, arheologice, istorice şi biblice, indică acest loc”, a declarat Shimon Gibson, profesor de arheologie la Universitatea Carolina de Nord din Charlotte (SUA).

Muzeul a demarat deja planurile de înființare a unui circuit turistic în jurul sitului arheologic, iar premisele ca să devină un adevărat punct de atracție sunt foarte mari, informează independent.co.uk.

Excavarea a început încă de acum 15 ani, în urma planurilor de extindere a muzeului. Irod este considerat unul dintre cei mai mari constructori din istoria Țării Sfinte. El a zidit fortăreața Herodion din deșertul iudeu, din sudul orașului Ierusalim pentru a-i servi ca reședință, loc de odihnă, loc de retragere și mormânt. Fortăreața lui Irod, din apropierea Ierusalimului, se aseamănă cu cea de la Masada, de lângă Marea Moartă, extinsă și întărită tot de el.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

output_0AUjOr