Decebal, primarul lui Dumnezeu: Cam multă cultură la noi în bătătură, să dăm banii la Biserică

FOTO: Ziarul de Vrancea
FOTO: Ziarul de Vrancea

În Consiliul Local al Focșaniului au fost discuții aprinse legate de bugetul pentru anul acesta. Principalele subiecte care au născut controverese și reacții acide între PSD-iști, care conduc orașul, și opoziție au fost legate de banii acordați activităților și investițiilor în cultură.

Unul dintre consilierii locali, din partea PNL, i-a cerut primarului Decebal Bacinschi (PSD) să reducă cu 300.000 de lei din bugetul de un milion de lei alocat pentru proiecte de lucrări la Catedrala Ortodoxă din oraș și să-i dea pentru alte proiecte, unele dintre ele culturale, potrivit jurnaliștilor de la Ziarul de Vrancea.

PSD-iștii și cei din UNPR, care au format o majoritate în Consiliul Local Focșani, au refuzat categoric spunând că investiția la biserică este necesară , „în interesul cetățeanului”.

„Unde dracu` lasă de dorit infrastructura în Focșani?”

Discuțiile s-au aprins și mai tare în momentul în care a fost adusă în discuție investiția într-un pian pentru orchestra Ateneului Popular din oraș. „Dacă tot discutăm de un pian, hai să luăm și o cobză și facem spectacol! (…) Unde dracu` lasă de dorit infrastructura în Focșani? Hai să vorbim corect, restul nu nimeni că s-au făcut? Sunt atâtea străzi nou-nouțe, când mă gândesc că acum câțiva ani se mergea pe bolovani pe Cuza Vodă”, a izbucnit primarul Bacinschi.

Primarul s-a enervat din nou în timpul dezbaterilor pentru bugetul Focșaniului și a spus că-i pare rău că nu a făcut să dispară toate instituțiile de cultură în urmă cu 15 ani. „La o populaţie de nici o sută de mii de locuitori, ce alt municipiu din ţară mai are patru unităţi de cultură? Mai vreţi să facem ceva prin oraş? Am greşit eu că din 2000 am ţinut cele patru unităţi de cultură, când poate nu mai trebuia să fie niciuna”, a mai spus Bacinschi.

Apoi, primarul a continuat ironic: „Eu fac proiectul cu două piane, unul şi pentru Teatru, dar să-mi spuneţi: coadă lungă sau scurtă, că nu mă pricep”.