Dăncilă a demis-o pe Ecaterina Andronescu din funcția de ministru al Educației

Ecaterina Andronescu. Foto: Gov.ro

Premierul României, Viorica Dăncilă, a anunțat vineri, 2 august, că a decis să o demită pe Ecaterina Andronescu, ministrul Educației.

„Am decis să o demit astăzi pe doamna Ecaterina Andronescu din funcția de Ministru al Educației pentru declarațiile profund greșite făcute recent în cadrul unei emisiuni televizate. Sunt afirmații care arată lipsă de înțelegere – punctual, a cazului de la Caracal și, în general, a modului în care trebuie să ne protejăm copiii de răpiri, agresiuni, abuz și trafic de persoane – din partea doamnei Andronescu. Este o atitudine lipsită de responsabilitate, care nu reflectă poziția Guvernului și care nu îmi doresc să devină asimilată cu Executivul pe care îl conduc”, a scris Viorica Dăncilă într-un mesaj pe Facebook.

Ecaterina Andronescu: „Eu am învăţat acasă să nu mă urc în nicio maşină străină”

„Orice astfel de derapaj din partea membrilor Guvernului va fi, de acum înainte, sancționat în același mod. La fel cum voi denunța public orice acțiune sau declarație din partea oponenților politici, dacă vor încerca să profite electoral pe seama durerii pricinuite de ceea ce s-a întâmplat în Caracal”, a mai comentat Dăncilă.

Pentru preluarea interimatului la Ministerul Educației Viorica Dăncilă l-a propus pe Valer-Daniel Breaz, actualul ministru al Culturii.

„Nu am avut intenția de a acuza pe cineva”, s-a apărat Ecaterina Andronescu într-o intervenție la postul de televiziune Digi24.

„Eu nu pot să iau alte măsuri decât pe cele din școală. Noi putem să îi învățăm pe copii, în școală, cum să se poarte în așa fel încât și ei să se protejeze. Școala este o instituție care trebuie să îi învețe de toate. Eu cred că și școala trebuie să îi învețe pe copii să se protejeze. E punctul meu de vedere”, a mai spus Ecaterina Andronescu.

Fostul ministru al Educației a comentat că s-ar fi așteptat la o explicație din partea Vioricăi Dăncilă.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.