Dan Puric, în spectacol caritabil pentru bolnavii de cancer

Dan Puric
Dan Puric își așteaptă fanii la un spectacol caritabil Foto: Facebook Dan Puric

Dan Puric este unul dintre cei mai îndrăgiți autori și scenariști, iar evenimentele la care participă sunt mereu urmărite cu interes de fanii săi.

Din 2013, actorul și scenaristul Dan Puric are un spectacol numit „Suflet românesc”, în care vorbește despre frumusețea poporului său și despre speranța sa că pe viitor se va reface. Acesta spune, prin pantomimă, povestea ieșirii din comunism a poporului român, a încercării sale de acomodare la sistemul occidental, cu prețul unor umilințe și a unor suferințe majore, în absența unei adevărate înțelegeri din partea Occidentului.

Pe 28 noiembrie, fanii autorului îl pot vedea la Teatrul Elisabeta din București în spectacolul caritabil „Sănătatea, suferința și sufletului poporului român”, cu participarea Prof. Univ. Dr. Pavel Chirilă, principalul promotor din România al conceptului de medicină creştină, autor sau co-autor al peste 20 de lucrări de referinţă în domeniul medical şi bioetic.

Dan Puric ajută la strângerea de fonduri pentru bolnavii de cancer

„Eu nu cred în speranţe, speranţele sunt de tip uman, nădejdea. Nădejdea, zicea Sf. Ap. Pavel: Nădăjduiţi, dar ce nădejde este aceea care se vede? Adică nu vezi nimic, ca acum, îţi pui nădejdea în Dumnezeu. Şi dacă ţi-o pui cu încredere, se deschid porţile. Eu aşa am trăit până acum. Am crescut într-un ghetou comunist şi am trecut din grădina zoologică în junglă unde te împuşcă la liber. Şi cu toate astea am reuşit să-mi fac multe dintre visurile mele”, spune Dan Puric despre poporul român și despre aspirațiile sale.

Evenimentul este organizat în vederea strângerii de fonduri pentru finalizarea lucrărilor Clinicii Nera (Centrul pentru Cercatari în Recuperare Oncologică din Slatina Nera, Caraş-Severin).

Proiectul “Clinica Nera”, demarat de Fundaţia de Utilitate Publică Sfânta Irina propune realizarea unei infrastructuri pentru îngrijirea complexă a bolnavilor oncologici. Aceasta nu are scopul substituirii tratamentelor medicale specializate, furnizate de sistemul de sănătate, ci completării şi potenţării acestora. Hospice Sfânta Irina are misiunea de a ajuta pacienții de cancer aflați în fază terminală, precum și pe familiile lor, prin activităţi medicale, psiho-sociale şi spirituale, dând dovadă de excelenţă profesională, compasiune, integritate şi afecţiune, informează biletoo.ro.

Prețul unui bilet este de 50 de lei și poate fi achiziționat de aici.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.