Dan Barna revine cu precizări după afirmația controversată: „A fost scoasă din context”

dan barna

Foto: Pagina de Facebook Dan Barna

Dan Barna, liderul USR și candidatul la președinție din partea Alianței USR-PLUS, a făcut mai multe precizări legate de declarația sa de miercuri, 6 august, potrivit căreia dacă el ar fi fost președinte cazul Caracal nu ar fi existat.

Într-un mesaj publicat pe Facebook, Dan Barna spune că își dorește să clarifice „o afirmație care a fost scoasă din context” după emisiunea la care a participat la TVR 1.

„Evident, nu cred că dacă aș fi președinte nu s-ar mai întâmpla nicio nenorocire în România, dar cred că președintele, care conduce CSAT-ul, se poate asigura că instituțiile care se ocupă de siguranța publică a cetățenilor funcționează cum trebuie. Modul în care au acționat Poliția și celelalte instituții publice în ultimele două săptămâni este rezultatul unei degradări continue de ani de zile, în care nimeni nu a pus nici măcar o întrebare. În viziunea mea, președintele nu lucrează doar în timpul crizelor, el trebuie să lucreze mai ales între crize tocmai pentru a preveni disfuncționalitățile din instituții care ajung să producă drame”, a scris Dan Barna pe Facebook, reluând parțial câteva dintre ideile expuse aseară, în timpul emisiunii.

„Președintele poate impulsiona o reformă la nivelul tuturor instituțiilor din stat, președintele poate seta un standard în privința modului de lucru între instituțiile statului, președintele poate cere de la Guvern respectarea criteriilor de competență în numirea oamenilor în instituții. Cred că în 5 ani de mandat se pot schimba multe în sistem cu o implicare continuă din partea președintelui”, a mai precizat Dan Barna pe rețeaua de socializare.

Dan Barna: ”Vreau să cred că dacă aș fi fost președinte, drama de la Caracal nu s-ar fi întâmplat”

 

În emisiunea de la TVR 1 de miercuri, liderul USR a făcut o afirmație care a fost foarte criticată de presă și de o parte a opiniei publice.

„Eu vreau să cred că dacă eu aș fi fost președinte, drama de la Caracal nu s-ar fi întâmplat, pentru că nu a fost un incident nefericit, a fost efectul unei degradări continue de ani de zile a ceea ce înseamnă funcționarea instituțiilor statului pe standarde minime, adică asigurarea siguranței cetățeanului”, a declarat el la TVR1.

”Statul nostru nu mai funcționează, iar măsurile trebuie să fie sistemice, măsurile presupun niște abordări prin care să schimbăm felul de a gândi. Oamenii nu mai au încredere în țară”, a mai spus el.


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version