Dan Barna șochează: ”Dacă aș fi fost președinte, drama de la Caracal nu s-ar fi întâmplat”

Dan Barna. Foto: Facebook

Dan Barna, liderul USR și candidatul alianței cu PLUS la alegerile prezidențiale din noiembrie, a făcut o declarație cel puțin dubioasă. El crede că dacă ar fi fost președintele României, drama de la Caracal nu s-ar fi întâmplat.

„Eu vreau să cred că dacă eu aș fi fost președinte, drama de la Caracal nu s-ar fi întâmplat, pentru că nu a fost un incident nefericit, a fost efectul unei degradări continue de ani de zile a ceea ce înseamnă funcționarea instituțiilor statului pe standarde minime, adică asigurarea siguranței cetățeanului”, a declarat liderul USR la TVR1.

Dan Barna, care este cotat cu șanse mari de a pătrunde în turul doi al alegerilor prezidențiale, mizând mai ales pe rezultatul alianței USR-PLUS de la alegerile europarlamentare din această primăvară, a declarat că statul român ”este pe o traiectorie de faliment funcțional”.

„Statul nostru nu mai funcționeaza, iar măsurile trebuie să fie sistemice, măsurile presupun niște abordări prin care să schimbăm felul de a gândi. Oamenii nu mai au încredere în țară”, a afirmat Dan Barna.

El l-a atacat și pe președintele în funcție, Klaus Iohannis: ”Este un om bun, în regulă, dar el face parte din vechea clasă politică, care a dus România aici”.

Dan Barna a vorbit și despre ce va face dacă va ajunge la Palatul Cotroceni.

”Felul de președinte care eu voi fi este cel de președinte implicat și prezent în viața comunității, nu doar la crize, ci în dramele, reușitele, eșecurile din viața de zi cu zi ale societății. Românii au nevoie de inspirație. Ceea ce ne lipsește este încrederea că în această țară se poate trăi pe mai departe. Președintele poate să inspire și are datoria să inspire și să dea direcția unei națiuni”, a mai spus Dan Barna.