Cum s-a îmbogățit un artist ce a desenat graffiti în birourile Facebook

Facebook-logo

Un artist american ce a pictat birourile Facebook va deveni multimilionar în momentul în care compania va fi listată la bursă, relatează BBC. În 2005 David Choe a acoperit, pentru prima dată, pereții sediului Facebook cu graffiti. A făcut alegerea înțeleaptă de a accepta ca pentru munca sa să primească acțiuni în loc de bani.

Odată ce compania va fi listată la bursă, acțiunile sale ar urma să valoreze aproximativ 200 de milioane de dolari. Choe a scris pe blogul său că este „cel mai bine plătit decorator din lume”.

Deși inițial ideea de a fi plătit în acțiuni i s-a părut „ridicolă și lipsită de sens”, artistul a acceptat apoi să primească acțiuni în loc de câteva mii de dolari, potrivit „The New York Times”.

În vârstă de 35 de ani, artistul de origine coreană a fost rugat de președintele Facebook de atunci, Sean Parker, să deseneze graffiti erotice pe pereții primelor birouri ale companiei, în Palo Alto, California.

În 2007, fondatorul Mark Zuckerberg l-a rugat pe Choe să realizeze niște desene mai „cuminți” pentru noile birouri. La ora actuală, artistul – ale cărui lucrări pot fi văzute în galerii din întreaga lume – acoperă cu graffiti birourile Facebook din Menlo Park, California.


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version