Cristiano Ronaldo a câștigat Balonul de Aur, dar pe cine a votat?

Cristiano Ronaldo (Wikimedia Commons)
Cristiano Ronaldo (Wikimedia Commons)

Portughezul a fost desemnat aseară, pentru a treia oară în carieră, drept cel mai bun fotbalist al anului, însă Cristiano Ronaldo a ales un fundaș în ierarhia sa personală.

Câștigătorul Balonului de Aur este desemnat în urma voturilor jurnaliștilor, a căpitanilor echipelor naționale și a selecționerilor.

În ierarhia întocmită de FIFA în acest an, Cristiano Ronaldo, atacantul portughez în vârstă de 29 de ani de la Real Madrid, a primit 37,66% din voturi, mai mult decât au adunat împreună ceilalți doi contracandidați finali: argentinianul Lionel Messi (FC Barcelona) și germanul Manuel Neuer (Bayern Munchen).

Cristiano Ronaldo l-a ales drept cel mai bun fotbalist al anului pe Sergio Ramos, fundașul spaniol. Pe locurile doi și trei sunt alți doi colegi de la Real, galezul Gareth Bale și francezul Karim Benzema.

Lionel Messi i-a oferit votul său conaționalului său Angel Di Maria, în timp ce pe pozițiile următoare i-a desemnat pe Andres Iniesta și Javier Mascherano.

Neymar l-a ales pe Messi, la fel ca Zlatan Ibrahimovic. Ronaldo, care a marcat 52 de goluri în 43 de meciuri jucate în 2014, a fost preferat de mulți dintre selecționeri, printre care și Anghel Iordănescu, antrenorul României.

De cealaltă parte, Ciprian Marica, liderul tricolorilor, l-a preferat pe Manuel Neuer, iar pe pozițiile următoare i-a numit pe Diego Costa și Lionel Messi.

Cel mai bun tehnician al anului, neamțul Joachim Loew, omul care a adus titlul mondial Germaniei după 24 de ani de așteptare, i-a ignorat și pe Messi și pe Ronaldo, preferându-i pe elevii săi: Neuer, Philipp Lahm și Bastian Schweinsteiger.