Afacere din pasiune. A renunţat la funcţia de manager ca să vândă discuri de vinil

cristian crăciun
Cristian Crăciun. Foto: Captură Digi24

Un timişorean a renunţat la funcția de manager pe care o deținea într-o companie multinaţională pentru a-şi urma pasiunea pentru discurile din vinil, pe care a transformat-o într-o afacere. Deși nu câștigă la fel de mult ca la fostul loc de muncă, tânărul spune că libertatea şi satisfacţia de a face ce-i place merită cu vârf şi îndesat, relatează Digi24.

Cristian Crăciun avea doar 14 ani când a primit primul disc de vinil. Atunci nu îi trecea prin cap că, după 20 de ani, va renunța la locul de muncă bine plătit dintr-o firmă de IT pentru a pune pe picioare această afacere.

„Cu siguranță nu o să ne îmbogățim, dar tot ce ne dorim e să trăim ok și să facem ce ne place. Am depășit suta de viniluri într-o săptămână, ceea ce e ok. Nu cred că o să ajung foarte rapid la câștigurile de la corporație, dar din nou revin la balanța dintre câștiguri și viață. Deocamdată e foarte ok”, a explicat el.

Piesa de rezistență din magazinul cu viniluri are inscripționată pe ea o rețetă de bere unicat. Discul a fost produs în doar câteva mii de exemplare în toată lumea, iar șase dintre ele se află în colecția lui Cristian.

„Este o ediție limitată. Pe disc avem și rețeta de bere, deci puteți face berea și acasă. Suntem singurul loc în România unde găsiți pachetul ăsta”, a povestit Cristian.

Sute de curioși au vizitat deja magazinul tânărului din Timișoara în care răsună muzica anilor ’60 pe viniluri aduse din Europa și din Statele Unite.

Un vinil costă, în medie, 40 de lei, dar pentru o piesă de colecție pasionaţii ajung să plătească chiar și de patru ori mai mult.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

output_Hh9RjX

Recomandările editorilor GreatNews:

Patru ani de „vacanță”. Călătorii de meserie care vizitează toată România
Câți bani i-a dat Maria Băsescu unui cerșetor
Propunerea unui parlamentar: Încă o zi liberă pentru angajați