Coșmarul unui român care a plecat cu microbuzul din Austria. A fost dat jos fără bagaje și lăsat într-o benzinărie

ovidiu român austria

Foto: Voluntari în Europa / Facebook

Ovidiu, un bărbat în vârstă de 37 de ani care a plecat cu un microbuz din Austria spre Botoșani, România, a fost bătut de șofer și abandonat pe drum.

Întregul incident a fost relatat pe grupul de Facebook „Voluntari în Europa”.

Înainte de Anul Nou, pe 30 decembrie, Ovidiu a plătit 180 de euro unei firme de transport pentru a ajunge din Austria acasă Botoșani. Deoarece șoferul microbuzului s-a abătut de la traseu prin Germania pentru a mai lua călători, botoșăneanul i-a cerut explicații, însă șoferul l-a bătut, l-a dat joc din microbuz fără bagaje și l-a lăsat în drum într-o benzinărie din Bad Rappenau, Germania.

„S-a trezit plimbat prin toată Germania de transportator și a luat atitudine cerând explicații șoferului și protestând.

Drept urmare a fost agresat verbal și fizic (bătut), l-a dat jos în peco din Bad Rappenau, fără bagaje, doar cu buletinul, 50 € în buzunar și telefonul descărcat, fără încărcător și nevorbitor de germană sau engleză”, a relatat pe grupul de Facebook Gabriela Stănculesc de la Asociația RoOmenia-Voluntari în Europa.

„Ovidiu a cerut lămuriri șoferului si a primit injurii, o bătaie care i-a rupt o coastă și a fost lăsat într-o benzinărie noaptea, fără bagaje, cu un telefon mort, actele și 50 € în buzunar.”

Foto: Voluntari în Europa / Facebook

Bărbatul a mers pe jos zeci de kilometri, a ajuns la Kaufland Heilbronn, și-a vândut ceasul cu 30 de euro ca să poată mânca și a cerut ajutor oamenilor.

A fost găsit după 9 zile lângă un restaurant din Neckarsulm și recuperat de voluntari din Asociația RoOmenia-Voluntari în Europa.

„Nu vă puteți imagina bucuria lui după 9 zile de coșmar în care a dormit în frig, în ploaie și a mâncat ce și cum a apucat”, a mai povestit Gabriela Stănculesc.

Foto: Voluntari în Europa / Facebook

Bărbatul a fost găzduit de voluntari. Aceștia i-au dat mâncare și haine de schimb și i-au pus la dispoziție o locuință.

Acum, aceștia încearcă să strângă bani pentru investigațiile medicale.

„A trebuit să îl însoțim la spital pentru a scoate un certificat de la medicul legist ca urmare a bătăii primite de la șoferul microbuzului- costă 250 €.

Foto: Voluntari în Europa / Facebook

Pentru că un necaz nu vine singur, mai trebuie și o radiografie la coaste – 150 €, aceste acte și investigații medicale sunt necesare pentru a depune plângere împotriva firmei de transport”, a scris Adriana Mureșan pe grupul „Voluntari în Europa”.

În afară de cheltuielile medicale, voluntarii încearcă să strângă bani pentru a-l ajuta pe Ovidiu să ajungă acasă în România.

Cei care vor să ajute pot găsi mai multe informații aici.


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version