Cea mai „mizerabilă” înșelăciune. O tânără care a mințit că are cancer a ajuns la închisoare

hanna dickenson cancer

Foto: Facebook

Hanna Dickenson, o tânără din Australia, a mințit că are cancer pentru a primi bani de la apropiați. În total, femeia de 24 de ani a strâns 42.000 de dolari australieni, echivalentul a 31.000 de dolari americani, relatează BBC.

Tânăra susținea că are nevoie de acești bani pentru a merge la tratament în străinătate, însă de fapt ea a cheltuit cea mai mare parte din bani pe vacanțe și pe distracție.

O instanță judecătorească a condamnat-o pe Hanna la 3 luni de închisoare.

Totul a început după ce Hanna le-a spus părinților săi că este bolnavă de cancer. Ca să o ajute, părinții au primit donații în numele ei de la prietenii și apropiații lor. Unul dintre cei care a donat era chiar un bolnav de cancer. Persoana în cauză a donat 10.000 de dolari australieni chiar după ce a ieșit din spital, unde urma un tratament împotriva cancerului. O altă persoană a donat de 4 ori.

Escrocheria a ieșit la iveală după ce un alt donator a văzut fotografii cu Dickenson pe Facebook și a informat poliția.

Unul dintre judecători a spus că înșelătoria pusă la cale de Hanna Dickenson este „mizerabilă” și a sugerat că ceea ce a făcut aceasta este inuman. Tânăra a recunoscut în fața judecătorilor că se face vinovată de înșelăciune.

„Dorința oamenilor de a ajuta și încrederea socială au fost trădate. Este vorba despre oameni care au muncit din greu și care au oferit bani din buzunar”, a spus judecătorul David Starvaggi în momentul în care a anunțat sentința.

Avocatul lui Dickenson a spus că tânăra nu ar trebui să meargă la închisoare deoarece „și-a schimbat viața”, însă judecătorii nu au fost convinși.

Acest caz este similar cu cel al bloggăriței Belle Gibson, tot din Australia, care a fost condamnată să plătească o amendă de 410.000 de dolari australieni după ce a mințit că s-a vindecat de cancer la creier folosind produse și remedii naturiste, inducându-și astfel în eroare cititorii.


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version