Concert dedicat lui George Enescu, la Carnavalul de la Veneția

George Enescu
Concert dedicat lui George Enescu Foto: Facebook George Enescu Festival

Anul acesta se împlinesc 60 de ani de când George Enescu s-a stins din viață, iar violonistul Vlad Maistorovici și pianista Diana Ionescu vor interpreta piese ale compozitorului român la Carnavalul de la Veneția, în cadrul unui concert dedicat marelui compozitor român.

Concertul „Enescu 60 – Enescu: l’amore in sepia” este programat pe 14 februarie, de la ora 19.00, la Ateneo Veneto din Veneţia, informează Institutul Cultural Român (ICR) din Veneţia, iar cei doi muzicieni vor mai interpreta și lucrări de Arcangelo Corelli şi Ernest Chausson.

Între 31 ianuarie și 17 februarie, Veneția va primi mai mulți vizitatori din întreaga lume decât o face în restul anului, iar concertul programat chiar de Sfântul Valentin va aduce, cu siguranță, mulți melomani la spectacol.

Vlad Maistorovici este laureat al concursurilor internaţionale Tillett Trust şi Young Concert Artist Trust, a avut numeroase apariţii ca solist pe marile scene în Marea Britanie (Wigmore Hall, South Bank Centre), Franţa, Olanda, Belgia (Salle Flagey), Germania, Elveţia, Italia, Croaţia, România, Rusia, Israel, Statele Unite ale Americii (Merkin Hall NY), Brazilia, precum şi în compania unor ansambluri ca Orchestra de Cameră a Uniunii Europene, Orchestra de Cameră din Lusanne, South Bank Sinfonia din Londra și Orchestra de Cameră Radio Bucureşti, iar în 2003 a fost distins cu marele premiu al Concursului Internațional „George Enescu”. De la o vârstă fragedă a avut șansa de a cânta cu muzicieni de renume, iar la vârsta de 16 ani, recomandat de pianista Lory Wallfisch, a obţinut o bursă la vestita Yehudi Menuhin School unde a studiat cu Natalia Boyarskaya.

Pianista Diana Ionescu este „Ambasadoare a culturii române peste hotare” şi premiată pentru contribuţia sa la relaţiile româno-britanice. Tânăra este considerată una dintre cele mai fermecătoare interprete ale generaţiei sale și a avut șansa să studieze la Guildhall School of Music and Drama cu Joan Havill şi Ronan O’Hora.

La fel ca Vlad Maistorovici și Diana Ionescu a reușit să câștige premiul I la Concursul „George Enescu” în 2001, dar și alte premii foarte importante în străinătate, informează mediafax.ro.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook