Comuna unde au candidat 3 oameni cu același nume a ajuns în „The New York Times”

vasile cepoi suceava

Vasile Cepoi de la PMP, PNL și PSD (de la stânga la dreapta). Foto: Captură YouTube

Situația neobișnuită creată în comuna Drăgușeni din județul Suceava, unde au candidat 3 persoane cu același nume – Vasile Cepoi – a ajuns în publicația „The New York Times”, care a relatat cazul bizar atât în ediția tipărită, cât și în cea online.

Oamenii au avut de ales dintre 5 candidați, 3 dintre ei purtând numele de Vasile Cepoi. Până la urmă a câștigat Vasile Cepoi de la PSD, cel care a fost primar în comună și în ultimii 4 ani.

„The New York Times” scrie că nu a fost pentru prima dată când s-a înregistrat un astfel de caz în comuna Drăgușeni. Potrivit datelor electorale din anii anteriori, în cadrul tuturor alegerilor începând cu anul 2004, actualul primar Vasile Cepoi – care a câștigat de fiecare dată – a avut cel puțin un contracandidat cu același nume.

„Vasile este un nume foarte comun în România, iar Cepoi este foarte comun în Drăgușeni”, notează jurnaliștii americani.

O filmare realizată de Antena 1 în comună, înainte de alegeri, arată că locuitorilor din Drăgușeni nu le era deloc ușor să îi identifice corect pe cei 3 Vasile Cepoi, și nici nu puteau spune din partea cărui partid candida fiecare dintre ei.


Faptul că pe 2 candidați îi cheamă ca pe primarul din localitate a dat naștere la suspiciunea că participarea lor la alegeri nu a fost tocmai o coincidență, mai notează „The New York Times”, care amintește și de nenumăratele fraude petrecute la alegerile din România de-a lungul timpului.

Actualul primar, Vasile Cepoi de la PSD, i-a acuzat pe ceilalți doi Cepoi, unul de la PNL și unul de la PMP, că au participat la alegeri cu scopul de a crea confuzie în rândul alegătorilor.

Pentru a se diferenția cât de cât de contracandidații săi, PSD-istul și-a schimbat numele înainte de alegeri în Vasile Lică Cepoi. El a fost reales cu 82% din voturi.

Comuna Drăgușeni se află în județul Suceava și are o populație de 2.422 de locuitori, conform datelor de la ultimul recensământ.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Cel mai iubit dintre PSD-iști. Primarul-model care a luat 85% din voturi, lăudat de Cioloș
Primarul zilei. A făcut minuni în comuna sa, iar acum a câştigat alegerile într-un oraş important
Cea mai mare rușine de la alegeri, într-un mare oraș. A ieșit primar din pușcărie


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version