Cod galben de ninsori în 12 județe, chiar când începe școala. Care sunt zonele vizate

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de ninsori valabil în 12 județe din țară. Vremea rea coincide cu reîntoarcerea la școală a elevilor, după 3 săptămâni de vacanță. 

Codul galben este valabil între 13 ianuarie, ora 15 și 15 ianuarie, ora 08, dar va putea fi prelungit sau scurtat, în funcție de evoluția vremii.

Potrivit meteoromania.ro, vor fi ”precipitații moderate cantitativ: mixte în zonele joase de relief din vest, predominant ninsori în Maramureș și Transilvania și ninsori la munte, intensificări ale vântului”.

Zonele vizate sunt:

– întregul teritoriu al județelor Maramureș și Bistrița Năsăud;

– părți însemnate din județele Mureș, Harghita, Alba, Hunedoara;

– zonele înalte ale județelor Caraș Severin, Arad, Bihor, Sălaj, Cluj, Satu Mare, Covasna.

La munte, vântul va bate chiar și cu 70-80 de kilometri la oră.

”În a doua parte a nopții de duminică spre luni (13/14 ianuarie) și în cursul zilei de luni (14 ianuarie) în zona Munților Apuseni, în nordul Carpaților Orientali și local în zona înaltă din vestul Carpaților Meridionali, va ninge și local se vor cumula cantități de peste 20…25 l/mp, iar stratul de zăpadă va fi consistent. Vântul va prezenta intensificări susținute, îndeosebi în zonele de creastă, unde rafalele vor depăși 90…100 km/h viscolind ninsoarea, spulberând zăpada și determinând diminuarea semnificativă a vizibilității.

Ninsori, în general moderate cantitativ, vor fi și în Maramureș și local în nordul Transilvaniei”, arată meteorologii.

Niciun inspectorat județean nu a anunțat încă suspendare cursurilor școlare, dar este posibil să apară astfel de informări în seara zilei de duminică, 13 ianuarie.


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version