Cine sunt medicii suspectați că luau stimulatoare cardiace de la morți și le puneau pacienților

dan tesloianu
Medicul Dan Tesloianu. Foto: ziaruldeiași.ro

Medicii suspectați că luau defibrilatoare şi stimulatoare cardiace de la oameni decedaţi, iar apoi le montau pacienților care credeau că primesc dispozitive noi sunt Dan Tesloianu, din Iași, și Eduard Belu, din Brașov, relatează ziaruldeiasi.ro.

Dan Tesloianu este medic primar cardiolog și totodată este coordonatorul Compartimentului și Laboratorului de Cardiologie Intervențională din cadrul Clinicii de Cardiologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași.

Edurard Belu este medic primar cardiolog la Spitalul Militar de Urgență „Regina Maria” din Brașov, având competențe în ecocardiografiem ecografie Doppler vasculară, imagistică cardiacă non-invazivă și insuficiență cardiacă. Potrivit site-ului spitalului, are și un masterat în management și politici sanitare.

Eduard Belu
Medicul Eduard Belu. Foto: medicalmanager.ro

Conform anchetatorilor, medicii dețineau un ONG prin care introduceau în circuitul legal banii obținuți din vânzarea dispozitivelor medicale luate de la morți.

Se pare că din banii obținuți vânzând defibrilatoarele vechi pe post de dispozitive noi medicii ar fi construit ilegal o casă într-o arie protejată de la Movileni, județul Iași.

Potrivit agerpres.ro, pentru a obține avizele necesare cadrele medicale le-ar fi dat mită autorităților locale.

Poliția efectuează astăzi 24 de percheziții în județele Brașov, Iași și Neamț, inclusiv la Spitalul Militar „Regina Maria” din municipiul Brașov și la Spitalul de Urgență „Sfântul Spiridon” din Iași.

La scurt timp după ce Inspectoratul General al Poliției Române a anunțat că face percheziții în acest dosar, Ministerul Sănătății a transmis un comunicat de presă.

„Având în vedere comunicatul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la punerea în aplicare a unor mandate de percheziție domiciliară în județele Iași, Brașov, Neamț facem următoarele precizări:

Ministerul Sănătății a dat curs tuturor solicitărilor venite din partea organelor judiciare conform competențelor sale legale. Fiind o anchetă penală în curs de desfășurare, nu putem oferi alte informații sau detalii suplimentare. Ministerul Sănătății desfășoară permanent activități de prevenire și de combatere a actelor de corupție care pot pune în pericol funcționarea sistemului sanitar și siguranța pacienților.”

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.