Cine iese de obicei „castigator“ – sotul sau sotia? Iata raspunsul unui avocat de partaj!

avocat partaj

Dupa ani de iubire si de colaborare, pe parcursul carora munceau impreuna pentru un viitor comun cat mai bun, sotii se regasesc dintr-o data, la divort, pe pozitii contrare. Ei nu numai ca isi doresc separarea, dar au de rezolvat si o intreaga serie de probleme de care depinde evolutia ulterioara a fiecaruia dintre ei.

Astfel, in cuplurile din care au rezultat copii trebuie stabilit caruia dintre parinti ii va fi incredintat acesta, care va fi domiciliul minorului, programul vizitelor facute de celalalt parinte, precum si cuantumul pensiei de intretinere.

De asemenea, in toate cuplurile apare si problema impartirii bunurilor comune ale sotilor. Daca te afli intr-o astfel de situatie si iti doresti cele mai bune rezultate, vei avea nevoie, cu siguranta, de ajutorul de specialitate oferit de un avocat de partaj.

Operatiunea juridica cu acest nume are rolul de a pune capat proprietatii comune, indiferent ca este vorba despre proprietatea comuna pe cote-parti sau in devalmasie. Iata cele mai importante reglementari juridice care exista intr-o astfel de situatie!

Bunurile care sunt impartite in caz de divort

In primul rand, un avocat partaj va identifica bunurile si proprietatile care se vor imparti de catre cei doi soti, in conformitate cu prevederile legale. Acestea pot fi grupate in mai multe categorii:

Realizarea impartirii si solutionarea procesului

Odata identificate bunurile care pot fi impartite, un avocat de partaj te va consilia si in legatura cu diferitele variante de impartire a acestora. In principal, este vorba despre trei solutii posibile:

Daca cei doi fosti parteneri ajung la o intelegere, procesul se poate solutiona prin incheierea unei tranzactii, fie in cadrul procesului de divort, fie la notar. In lipsa unui acord, va fi nevoie de emiterea unei hotarari judecatoresti de catre o instanta de judecata.

Daca sentimentele au avut de suferit pe parcursul relatiei, nu acelasi lucru trebuie sa se intample si cu bunurile tale! Apeleaza cu incredere la serviciile unui avocat de partaj, pentru a te asigura ca vei primi tot ce ti se cuvine!


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version