Cinci mărci celebre de bere din România vor fi vândute

FOTO: ursuspromo.ro
FOTO: ursuspromo.ro

Producătorul japonez de bere Asahi a cumpărat portofoliul din Europa de Est al producătorului de bere SABMiller. Potrivit jurnaliștilor de la Profit.ro, pe listă se află inclusiv mărcile din România.

SABMiller, al doilea mare producător de bere în lume, este în România prin intermediul Ursus Breweries. Mărcile Ursus, Timișoreana, Ciucaș, Stejar și Azuga sunt în portofoliul SABMiller.

SABMiller a fost preluat recent de grupul belgian Anheuser-Busch InBev (ABInbev), cel mai mare producător de bere din lume, care a anunțat însă la scurt timp că renunță la unele active pentru a se conforma cu cerințele autorităților antitrust europene.

AB InBev s-a angajat să renunțe în totalitate la activele din Europa Centrală și de Est (România, Ungaria, Cehia, Slovacia, Polonia), pe lângă mărcile Peroni, Grolsch și Meantime, pentru a a obține aprobarea tranzacției de către Comisia Europeană, potrivit Profit.ro.

Japonezii de la Asahi urmează să cumpere fabricile de bere din România, Cehia, Ungaria, Polonia și Slovacia. Nu sunt la prima afacere cu cei de la SABMiller.

În primăvară, japonezii au anunțat că au cumpărat Peroni, Grolsch și Meantime de la SABMiller, pentru o sumă de 2,55 de miliarde de euro.

Pentru portofoliul din Europa de Est, japonezii ar urma să plătească până la 7,3 miliarde de euro.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.