Cinci copaci ornamentali care înfrumusețează curtea casei

Dacă vă gândiți să înfrumusețați curtea casei, dar nu aveți la dispoziție prea mult timp pentru a îngriji flori, puteți să plantați copaci ornamentali. Iată câteva specii care fac flori frumoase și nu au nevoie de condiții speciale:

Magnolia se plantează primăvara devreme, într-un loc în care să fie protejat de vânt. Iubește soarele, dar poate crește și în semiumbră.

Magnolia, considerat unul dintre cei mai frumoși copaci nobili cultivați, înflorește primăvara. Magnolia este o plantă nepretenţioasă în general. Însă poate exista sensibilitate la iernile foarte geroase, la curenții de aer și atunci când primăvara întârzie foarte mult.

FOTO: Wikimedia Commons/Zp

Molidul argintiu, originar din vestul Americii de Nord, din Munții Stâncoși, a devenit destul de popular și la noi. Poate crește chiar și până la 30 de metri înălțime.

Este căutat pentru frumosul colorit al acelor. Are scoarța cenușie, solzoasă, acele sunt viguroase de 3-4 centrimetri, înțepătoare, curbate, iar lujerii sunt viguroși, bruni-gălbui.

Atenție, nu-l plantați în locuri în care e foarte mult soare, zone călduroase și secetoase.

Cătina roșie. Este un copac care atunci când înflorește pare nins de o zăpadă roz. Este o specie nepretențioasă, crește și în zonele mai secetoase și poluate. Un lucru important este faptul că acest copac iubește foarte mult lumina. Se folosește inclusiv la terenurile degradate. În plus, fructele acestui copac conțin numeroase vitamine și sunt recomandate pentru întărirea imunității.

FOTO: pinterest.com
FOTO: gradinabakker.ro

Liliacul pitic. Suprinde de două ori pe ani, primăvara și în august, prin florile sale frumoase, dar mai ales datorită parfumului pe care îl au acestea.

Se poate planta în orice loc din curte, însă să aibă acces la lumina soarelui. Tulpina ajunge la o înălțime de aproximativ 60 de centimetri.

Pentru ca un arbust de liliac are o viață destul de lungă, semnifică tradiția, familia, moștenirea spirituală.

Azaleea japoneză este un alt copac care are nevoie de o îngrijire minimă. Poate fi plantată atât în sol pentru plante acidofile, cât și în ghiveci sau în grădină. Înflorește în fiecre primăvară și rezistă la ierni, însă are nevoie de o protecție minimală. Este potrivit pentru cei care nu sunt pricepuți la grădinărit, pentru că nu necesită să fie tuns.

FOTO: adelaparvu.ro

Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version