Charles al III-lea și Camilla au fost încoronați Rege și Regină ai Marii Britanii

charles al III-lea

Sursa: BBC

Charles al III-lea și Camilla au fost încoronați Rege și Regină în cadrul unei ceremonii fastuoase în catedrala Westminster Abbey, anunță BBC.

Purtând roba de catifea roșie a bunicului său, regele Charles a depus un jurământ, a fost uns cu ulei sfânt, iar apoi coroana Sfântului Eduard i-a fost pusă pe cap.

Coroana Sfântului Eduard este piesa centrală a Bijuteriilor Coroanei Regatului Unit. Numită după Sfântul Eduard Confesorul (rege anglo-saxon din secolul al XI-lea), a fost folosită în mod tradițional pentru a încorona monarhii englezi și britanici încă din secolul al XIII-lea.

Însă coroana originală a pierdută (vândută sau topită) când Parlamentul a abolit monarhia în 1649, în timpul Războiului Civil Englez.

Versiunea actuală a Coroanei Sf. Eduard a fost realizată pentru Charles al II-lea în 1661. Este făcută din aur solid, înaltă de 30 cm, cântărește 2,23 kg și este decorată cu 444 de pietre prețioase și semi-prețioase. Coroana este similară cu originalul ca greutate și aspect general, dar arcadele sale sunt baroce, potrivit Wikipedia.org.

Camilla, Regina Consoartă, a fost încoronată cu Coroana Reginei Mary (este vorba despre Mary de Teck, soția regelui George al V-lea).

Aproximativ 2.200 de persoane – membri ai familiei regale, celebrități, lideri religioși și șefi de stat – au asistat la încoronare în interiorul catedralei Westminster Abbey.

Cuplul regal a ajuns la catedrală după o procesiune în trăsura de stat a Jubileului de Diamant prin centrul Londrei.

Câțiva membri ai grupului anti-monarhie Republica au fost arestați astăzi lângă Piața Trafalgar din Londra.

Puteți urmări procesiunea încoronării la acest link.


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version