Cel mai neinspirat premiu. Un ciclist a primit 2 ceasuri, deși are ambele brațe amputate

paraciclist ceas

Foto: Captură YouTube

Ricardo Ten Argiles, un ciclist paralimpic din Spania, a primit – probabil – unul dintre cele mai neinspirate premii din toate timpurile. Argiles, care are ambele brațe amputate, a primit două ceasuri, relatează news.com.au.

Paraciclistul spaniol a fost încoronat săptămâna trecută campion mondial la mai multe probe din cadrul Campionatelor Mondiale UCI din 2023 de la Glasgow, Scoția.

Bărbatul în vârstă de 47 de ani a primit două medalii de aur, precum și două ceasuri de la sponsorul principal al evenimentului, Tissot.

Un videoclip ce surprinde momentul în care Argiles primește ceasul așezat într-o cutie elegantă s-a viralizat pe internet și a strâns peste 800.000 de vizualizări.

Însă paraciclistul s-a amuzat de incident și filmat și el un clip în care apare cu ceasul pus pe braț. Cineva îl întreabă cât e ceasul, iar Argiles răspunde: „Este timpul campionului mondial.”

„Sunt foarte bucuros că am câștigat două TISSOT, câte unul pentru fiecare braț, dar mai ales pentru ceea ce înseamnă pentru ciclismul paralimpic, includerea totală a sportului la cel mai înalt nivel”, a scris el pe Twitter.

Spaniolul concurează în clasa C1, pentru bicicliști cu dizabilități fizice majore. Argiles avea doar opt ani când medicii i-au amputat mâinile și piciorul stâng, după un incident în care a fost electrocutat de fire de înaltă tensiune. 75% din corpul său a suferit arsuri de gradul trei.


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version