Care a fost cea mai sigură companie aeriană în 2014

Aeroportul Henri Coandă sursa foto: Wikimedia Commons

Centrul de evaluare german JACDEC a desemnat operatorul de zbor KLM ca fiind cea mai sigură companie aeriană din Europa, şi a cincea la nivel mondial în 2014.

Și asta în timp ce Cathay Pacific Airways din Hong Kong ocupă locul întâi în clasamentul global privind siguranţa zborului.

Malaysia Airlines, implicată în două dintre cele mai grave accidente aeriene de anul trecut, a coborât de pe poziţia 34 ocupată în 2013 pe locul 57.

În ceea ce priveşte operatorii din Europa, compania olandeză KLM este urmată de Lufthansa (Germania), care se plasează pe poziţia a 12-a la nivel mondial în 2014, în topul siguranţei zborului.

La nivel mondial, după Cathay Pacific Airways se situează companiile Emirates, din Emiratele Arabe Unite, EVA Air din Taiwan şi Air Canada, se arată ăîn clasamentul JACDEC, citat de mediafax.ro.

Datele centrului de evaluare mai arată că numărul persoanelor care au murit în urma unor accidente aviatice a crescut de aproape patru ori anul trecut în comparaţie cu 2013, când 251 de oameni au decedat din această cauză.

„Deşi transportul aerian rămâne cel mai sigur, 2014 reprezintă un an atipic prin comparaţie cu anii precedenţi, când numărul de victime a scăzut constant”, se arată în raportul JACDEC.

JACDEC analizează perfomanţa a 60 de companii aeriene mari la nivel internaţional şi întocmeşte clasamentul siguranţei pe baza unor date ca dimensiunea traficului, numărul de incidente şi pierderile totale suferite în ultimii 30 de ani.

 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.