Cea mai curajoasă bunicuță din România. Cum a demascat trei hoți

Scena furtului a fost surprinsă de camerele de supraceghere din autobuz
Scena furtului a fost surprinsă de camerele de supraceghere din autobuz

O doamnă în vârstă a reușit să demaște zilele trecute trei hoți care furau într-un autobuz din Cluj. Întreaga scenă a fost înregistrată de camerele de luat vederi ale autobuzului, iar povestea este relatată de jurnalistul clujean Ion Novăcescu.

Întâmplarea a avut loc pe 17 februarie, într-un autobuz care circulă pe linia 35, care ciculă în direcția Gară – cartierul Zorilor.

În filmuleț se observă cum la minutul 8:54 cei trei hoți încearcă să o controleze în geantă pe femeia în vârstă. Aceasta își dă seama că ceva nu e în regulă, iese din cercul hoților și se mută în alt loc.

După câteva secunde, hoții se mută la geanta unei tinere și îi iau portofelul. Femeia în vârstă observă, iar la minutul 08:59 o atenționează pe tânără.

Imediat, doi dintre hoți se năpustesc asupra bunicuței și încearcă să o intimideze. Însă aceasta are prezentă de spirit. Între timp, tânăra își controlează poșeta, vede că nu are portofelul, moment în care hoțul aruncă portofelul

Intervin și călătorii, șoferul autobuzului oprește mașina cu ușile blocate, sună la 112, chiar dacă hoții îl amenință. În cele din urmă, cei trei hoți, demascați de bunicuță, sunt ridicați de polițiști.