Ce avere are Klaus Iohannis și la ce bancă își ține banii

Președintele ales al României, Klaus Iohannis, deține un număr de șase proprietăți imobiliare în Sibiu, respectiv trei apartamente și trei case, dobândite prin cumpărare, între anii 1992 și 2007.

De asemenea, banca la care își ține banii Klaus Iohannis este BCR, acolo unde președintele ales deține trei conturi, în lei, dolari și euro.

Astfel, la BCR, Klaus Iohannis deținea la momentul depunerii declarației de avere o sumă de 13.500 de euro, 9.000 de dolari și 91.000 de lei.

În ceea ce privește venitul încasat anul trecut, declarația de avere a lui Klaus Iohannis arată că în 2013 acesta a primit salarii în valoare de 43.802 lei, din funcția sa de primar, în timp ce salariul de profesor al soției sale a fost de 26.247 lei pentru anul trecut.

Președintele ales Klaus Iohannis a mai înregistrat venituri și din închirierea uneia dintre proprietățile pe care le deține, respectiv suma de 114.066 lei. Aceeași sumă a fost încasată și de către soția lui Klaus Iohannis, din închirierea unei alte locuințe.

 

Recomandarea editorilor Great News:

5 măsuri economice ale lui Klaus Iohannis. TVA de 19% și pensii ocupaționale