O casă mică, ieftină și ingenioasă. Costă numai 11.900 de euro, dar îți oferă tot confortul

case containere maritime
Foto: Case din containere maritime (Facebook)

Mai multe case din containere maritime, cu un preț de pornire de 11.900 de euro, au fost prezentate în cadrul târgurilor imobiliare.

Preţul de pornire pentru astfel de case din containere este 11.900 de euro. Aceste case-containere pot fi folosite individual sau cuplate.

Potrivit rofrance-construct.ro, casele realizate din containere maritime sunt perfecte pentru locuit. Containerele pot fi transformate în case de vacață, cabane turistice, campinguri, case sociale, sedii de firmă, sedii de școli sau grădinițe.

În Europa de Vest, datorită costurilor mici de producție și exploatare, casele din containere maritime au devenit una dintre cele mai apreciate variante de locuință permanentă, temporară sau de vacanță, se arată pe site-ul rofrance-construct.ro.

Casele pot fi realizate din unul sau mai multe containere, în functie de suprafața dorită de client.

Containerele maritime sunt de două dimensiuni, de 15 și 30 de metri pătrați. Ambele au aceeași lățime, 2,44 metri. Cea care variază este lungimea: pentru cel mic este de 6 metri, iar pentru cel mare este de 12,2 metri.

Containerele maritime pot fi îmbinate pe orizontală sau pe verticală, rezultand astfel o locuință cu o suprafață utilă de 30, 60, 90, 300 mp sau o casă cu etaj.

Firma de construcții se ocupă și de amenajarea și mobilarea interiorului.

case containere maritime
Foto: Case din containere maritime (Facebook)
case containere maritime
Foto: Case din containerele maritime (Facebook)
case containere maritime
Foto: Case din containere maritime (Facebook)
case containere maritime
Foto: Case din containerele maritime (Facebook)
case containere maritime
Foto: Case din containere maritime (Facebook)
case containere maritime
Foto: Case din containere maritime (Facebook)
case containere maritime
Foto: Case din containerele maritime (Facebook)

Dacă acest articol vi s-a părut util, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Andreea Dogar
Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.

11 COMENTARII

 1. Sub nici o forma cu acesti bani nu poti avea o căsuță ca cea din foto.
  Iti trebuiesc cel putin 3 containere pentru cele propuse de ei Suma containere mici 3600 euro transport decupat usi geamuri turnat beton postament geamuri termopan izolate interioare si exterioară depăsesc cu mult 25000 euro si poate fi folosita numai vara

 2. Cred ca in Romania iese mai ieftin o casa din lemn, de dimensiunile si aspectul asta, si cu avantajele izolarii lemnului. Or fi containere marine o solutie pt Rotherdam(au containere la indemana, si pe gratis ca gunoiul ii costa enorm) si pt ca iernile la ei sunt 0 gr, dar la noi unde iarna e -20gr metalul nu izoleaza.
  Doar sa ne intelegem nevoia de suprafata….si sa scapam de visul american: casa mare, 2 dressing-uri si 3 camere de oaspeti.

  Mai ramane o problema scumpa si de lunga durata: contectarea la utilitati: apa/curent/toaleta.

  • Se poate așa ceva, spunem asta din experienta. Dacă se face pe structura de lemn, izolata cu 15 cm la interior cu vată bazaltica și 10 la exterior, cu tâmplărie, instalatii….. respectiv la cheie, aproximativ 40 MP, aproximativ 12000 euro,preț fără fundație. Fundația ar mai putea fi unde la 1500 euro. Mai rămân costurile extra construcție, respectiv bransari, avize, autorizații, proiect.

  • Nici metalul dar nici lemnul nu izoleaza pina cind nu se aplica pe (in) pereti un strat termoizolant de grosimea corespunzatoare care sa realizeze gradul de izolatie dorita (grosimea conteaza). Intr-adevar, in cazul acestor casute dragute din containere nu rezulta (din articol) cum se realizeaza izolarea.

 3. @Kostas: pretul e „DE LA” 11.900 euroi. Acel „de la” e foarte important. Pt pretul ala ai una bucata container. Vrei 2 bucata container, mai pui 10.000 euroi. Vezi si tu siteul lor, scrie acolo frumos cat costa una bucata container, 2 bucata … so on.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.