Casa Verde. Câți români vor primi bani pentru încălzirea cu energie regenerabilă

Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice a aprobat aproape 5.100 de dosare pentru programul Casa Verde, care a fost blocat în 2011.

Cele aproape 5.100 de dosare aprobate până acum prin programul Casa Verde vor primi finanţare de peste 30,5 milioane de lei, după ce contactele au fost semnate.

De asemenea, alte aproape 12.000 de dosare au fost acceptate şi alte aproape 2.600 sunt de analizat. Un număr de 48 de dosare au fost anulate sau retrase.

Programul guvernamental Casa Verde presupune acordarea de finanţări pentru persoane fizice şi juridice, pentru instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire.

Finanţarea acordată pentru un dosar acceptat în program este cuprinsă între 6.000 și 8.000 de lei, în funcţie de soluţia aleasă de sistemul ales de beneficiar.

“Au fost deja semnate 5.094 de contracte, dintre care au fost trimise 1.995 cereri de tragere către AFM. În plus, vorbim despre 191 contracte pentru persoane fizice care au fost decontate, în valoare de 1.145.342 lei și 2 contracte pentru persoane juridice, în valoare de 995.383 lei”, a declarat ministrul Mediului, Attila Korodi, prin intermediul unui comunicat de presă.

Attila Korodi a precizat că anul acesta vor fi finalizate toate dosarele depuse prin Casa Verde 2011, urmând ca de anul viitor să fie demarată o nouă sesiune de proiecte.

“Casa Verde trebuie regândită, deoarece tehnologiile au evoluat și sunt disponibile mai multe soluții pe piață, însă cred în continuare că acest program reprezintă o soluție optimă pentru protecția mediului, reducerea emisiilor de CO2 și a efectelor schimbărilor climatice, precum și în ceea ce privește eficiența energetică”, a adăugat ministrul Attila Korodi.

Recomandarea editorilor Great News:
Locul din România unde poți să încarci gratuit telefonul de la soare