Casă de marcat sau imprimantă fiscală? Ce alegi pentru afacerea ta

Tehnologia a acaparat aproape toate aspectele vieții noastre, iar inovația are rolul de a ne facilita diverse acțiuni. Progresul se poate observa și în ceea ce privește echipamentele fiscale utilizate de către comercianți și, în general, de către categoriile de operatori economici care prestează bunuri și servicii direct către populație. La acest capitol, se remarcă două echipamente extrem de întâlnite în afacerile din comerț: imprimantele fiscale și casele de marcat.

Ce este o casă de marcat

Casa de marcat reprezintă un dispozitiv electronic de gestiune a tranzacțiilor pe care orice societate comercială are obligativitatea de a o folosi. Potrivit celor mai recente modificări legislative, este necesar ca operatorii economici să utilizezi case de marcat cu jurnal electronic, care prezintă câteva caracteristici speciale comparativ cu modelele convenționale.

Ce sunt imprimantele fiscale

Imprimantele fiscale sunt utilizate, adesea, ca echipamente periferice pentru aplicațiile POS (Point-of-Sale), configurate cu un calculator, un afișaj pentru client și, în funcție de model, cu sertar pentru bani. La fel ca și casele de marcat, imprimantele fiscale emit bonuri fiscale și au capacitatea de a efectua aceleași operațiuni precum acestea.

Casa de marcat vs. imprimanta fiscală

Deși ambele tipuri de echipamente fiscale sunt utile într-o afacere, sunt și cazuri în care una dintre cele două investiții nu s-ar justifica. Așadar, în funcție de specificul business-ului, poți alege dintre case de marcat și imprimante fiscale. Pentru a face cea mai bună alegere, este important să știm care sunt diferențele dintre acestea. Prin urmare:

Alegerea echipamentelor fiscale potrivite pentru tipul tău de afacere reprezintă o investiție mai importantă decât ai crede. Pe de-o parte, în acest mod asiguri o experiență plăcută personalului operator, facilitându-le eforturile, iar pe de altă parte ai un control mai bun al fluxului de numerar și al stocurilor de produse.


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version