Cartofii prăjiți ucid! Ce se întâmplă dacă îi mâncați de două ori pe săptămână

FOTO: Pexels/Pixabay.com
FOTO: Pexels/Pixabay.com

Oamenii care sunt mari iubitori de cartofi prjiți prezintă un risc dublu de moarte prematură față de cei care nu consumă această delicioasă garnitură.

Potrivit unui studiu publicat recent de Jurnalul American al Nutriției, responsabili pentru această statistică nefastă sunt doar cartofii prăjiți. Cartofii gătiți în alt fel nu prezintă un risc de mortalitate similar.

”Consumul de cartofi prăjiți crește la nivel mondial”, a avertizat doctorul italian Nicola Veronese, care a condus studiul.

La experiment au participat 4.440 de persoane, cu vârste cuprinse între 45 și 79 de ani, timp de opt ani. A fost analizat consumul de cartofi. Pe parcursul studiului, 236 de participanți au murit.

Doctorii au descoperit că persoanele care consumau cartofi prăjiți de două sau trei ori pe săptămână prezentau un risc de două ori mai mare de a înceta din viață înaintea celora care nu îi mâncau. În categoria cartofilor prăjiți intră și chipsurile.

Vârsta sau sexul participanților nu a influențat rezultatele studiului, însă datele arată că bărbații preferă cartofii prăjiți într-o proporție mai mare decât femeile.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.