Carmen Dan: „Nu am ce să-mi reproșez, am făcut ce trebuia”

Ministrul de Interne, Carmen Dan. FOTO: Gov.ro
Ministrul de Interne, Carmen Dan. FOTO: Gov.ro

Ministrul de Interne Carmen Dan a făcut noi declarații cu privire la evenimentele din seara zilei de vineri, 10 august, când jandarmii au reprimat violent mitingul la care au participat și mii de români din diaspora.

„Nu am ce să-mi reproșez, am făcut ce trebuia să facă un ministru de interne responsabil”, a afirmat Carmen Dan.

„Ce am transmis sâmbătă, cu ocazia declarației de presă, rămâne de actualitate. În schimb, în ultima vreme am auzit foarte multe invenții, care nu pot fi numite știri, despre faptul că aș fi constituit diverse celule, diverse comitete. Eu cred că sunt unii care își doresc să scape cu orice chip de ministrul de Interne și de Guvern. Zic să rămânem într-o stare de normalitate. Ce-am declarat atunci susțin și acum”, a declarat Carmen Dan într-o discuție cu jurnaliștii.

Referitor la oamenii nevinovați care au fost bătuți de jandarmi, mininistrul de Interne a spus că se vor face verificări: „Dacă în urma verificărilor sau în urma sesizărilor vor reieși și astfel de aspecte, mai ales că sunt niște verificări în curs, bineînțeles că se vor lua măsurile legale”.

Ea a mai apreciat că nu a încălcat legea: „Până la urmă, sunt acele verificări care se vor face. Sunt la dispoziția organelor de anchetă, dar îmi doresc ca acestea să-și facă treaba și să stabilească în ce mod ministrul și-a exercitat competențele, plecând de la ideea pe care am susținut-o și cu ocazia ieșirii mele de sâmbătă, că nu mi-am depășit, în niciun fel, competențele legale, iar Jandarmeria și-a coordonat toată intervenția în piață sub supravegherea unui procuror militar care a fost în piață”.

Însă Ionel Corbu, prim procurorul Parchetului Militar, a contrazis-o pe Carmen Dan și a afirmat că în piață nu s-a aflat niciun procuror militar: „De la Parchetul Militar București nu a fost niciun procuror care să facă parte din centrul mobil de comandă”.

Bărbatul care ar fi furat arma femeii jandarm a fost prins

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.