Care este valoarea reală a apartamentelor din România. Unde sunt cele mai scumpe locuințe

mărire spațiu apartament
Foto: apartmenttherapy

Pentru prima dată în România, asociația evaluatorilor va publica un indice care arată valoarea reală a apartamentelor, indiferent cât de mult ar ţine vânzătorii preţul sus, anunță Digi24. Datele vor fi actualizate trimestrial şi vor apărea pe siteul asociaţiei evaluatorilor.

La ora actuală, cele mai scumpe apartamente sunt la Cluj-Napoca, orașul transilvănean depășind Bucureștiul.

La Cluj-Napoca, un metru pătrat se vinde cu 1.048 de euro, cu 30 de euro mai scump decât în Capitală. Restul oraşelor din clasament – Timişoara, Constanţa, Iaşi şi Braşov – au valori sub 1.000 de euro pe metrul pătrat.

Pentru a ajunge la această concluzie, evaluatorii au analizat peste 72.000 de rapoarte, făcute de evaluatori pentru băncile care dau credite imobiliare.

Mai mulți bani pentru Prima Casă. Guvernul a suplimentat fondurile

Potrivit digi24.ro, este pentru prima dată când în România se calculează un astfel de indice imobiliar. Evaluatorii vor face publice datele privind evoluţia preţurilor pe site-ul Asociației Naționale a Evaluatorilor Autorizați din România. Pentru întocmirea indicelui s-au folosit datele evaluatorilor.

În București, cele mai valoroase proprietăţi sunt în sectorul 1, unde preţul mediu este de 1.246 de euro pe metrul pătrat. O locuinţă cu două camere în această zonă are un preţ în jur de 70.000 de euro.

Ce rată plătești la bancă pentru o garsonieră în 7 orașe mari din România

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.