Cântăreața Sinéad O’Connor s-a convertit la Islam

Sinéad O'Connor s-a convertit la islam

Foto: Twitter

Cântăreața irlandeză Sinéad O’Connor s-a convertit la Islam și a anunțat că „este mândră că a devenit musulmană”, relatează BBC.

Artista, care este cunoscută publicului din România în special datorită hitului „Nothing Compares 2 U” din anii ’90, a anunțat și că și-a schimbat numele în „Shuhada”.

Într-un mesaj publicat pe Twitter, ea le-a mulțumit credincioșilor musulmani pentru susținerea acordată.

Ea și-a motivat decizia spunând că această convertire la Islam este „concluzia naturală a călătoriei oricărui teolog inteligent”.

Sinéad O’Connor a publicat pe Twitter și un videoclip în care ea cântă adhan-ul, așa-numita chemare la rugăciune.

„Prin acest mesaj vă anunț că sunt mândră că am devenit musulmană. Aceasta este concluzia naturală a călătoriei oricărui teolog inteligent. Întreaga studiere a scripturilor duce la Islam. Din acest motiv toate celelalte scripturi sunt redundante. Am să primesc un nume nou. Acesta va fi Shuhada”, a scris cântăreața pe Twitter.

Cu o zi în urmă, imamul irlandez Shaykh Dr Umar al-Qadri a publicat un video în care artista recită declarația de credință musulmană.

Nu este pentru prima dată când Sinéad O’Connor vorbește despre religie, mai notează BBC.

În anul 1992, ea a declanșat un adevărat scandal după ce a rupt o fotografie cu Papa în direct la o televiziune din SUA.

Apoi, în 1999, ea a devenit preot al unei biserici catolice din Lourdes, care se rupsese de Roma. Însă deoarece nu acceptă femeile-preot, Biserica Catolică nu a recunoscut ceremonia.

https://www.youtube.com/watch?v=0-EF60neguk


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version