Spectacolul naturii. Câmpuri din România, invadate de cerbi lopătari

Un fenomen rar a fost surprins pe câmpurile unei localități arădene.

Zeci de cerbi lopătari și căpriori au apărut pe câmpurile din apropierea orașului Pâncota, fenomenul fiind considerat unul unic în Europa și chiar pe alte continente, notează jurnaliștii de la specialarad.ro.

Potrivit acestora, prezența ierbivorelor pe câmpurile semănate se datorează faptului că animalele sunt înfometate după perioada de iarnă, ele ieșind în căutarea hranei.

Dar pentru că pasc plantele abia încolțite, fenomenul invaziei cerbilor lopătari și al căpriorilor reprezintă o problemă majoră pentru agricultorii din zonă, proprietari și arendași ai terenurilor.

Cerbul lopătar mai trăiește în sălbăticie și în Grecia, dar se întâlnește și în alte țări din Europa, fiind crescut ca semidomestic.

În România, cerbul lopătar este bine reprezentat numeric în zona de vest și sud vest a țării, iar în alte 27 de județe s-au făcut repopulări.

Pentru acest tip de animale, perioada de vânătoare legală este cuprinsă între 1 septembrie și 15 decembrie, pentru masculi, și 1 septembrie și 15 februarie, pentru femele.

 

Recomandările editorilor GreatNews:

Cel mai emoționant proiect fotografic, lansat de un român: „Te iubesc, mamă”

Agentul 000 în misiune: Cocalarii din trafic, atacați cu „arme albe”

 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.