Bunicul copilotului Andreas Lubitz, originar din România

andreas lubitz

Andreas Lubitz. Foto: Arhiva personală

Bunicul matern al copilotului Andreas Lubitz, care a prăbușit intenționat un avion cu 150 de persoane la bord în Alpii Francezi, a trăit în România, relatează presa germană, potrivit digi24.ro.

Ziarul local Donau Kurier scrie că bunicul matern al lui Andreas Lubitz s-a mutat din România în Germania de Vest la începutul anilor ’70. Bunicul copilotului, născut în România, era medic pediatru şi a rămas în Germania după ce a participat la o conferinţă pe teme medicale.

El şi-a găsit un post de medic primar la spitalul de copii din localitatea Neuburg, din landul Bavaria. Soţia sa a fost angajată ca învăţătoare la o şcoală din localitate. Fiica medicului şi a învăţătoarei, mama lui Andreas Lubitz, trăieşte în Germania şi este pianistă.

Potrivit ziarului local german, Andreas Lubitz mergea adesea în vizită în oraşul Neuburg, la bunicii săi, care s-au mutat de câteva luni la fiica lor, în Montabaur.

Tânărul copilot Andreas Lubitz, în vârstă de 27 de ani, a prăbușit avionul companiei Germanwings în Alpii Francezi, după ce s-a închis în carlingă și nu i-a mai permis comandantului să intre în cabina de zbor.

Pilotul a ieșit la toaletă, iar când s-a întors nu a mai putut să intre, chiar dacă i-a cerut lui Andrea Lubitz să deschidă ușa, iar apoi a încercat să o spargă cu un topor. 150 de persoane – 144 de pasageri și 6 membri ai echipajului – au murit în urma prăbușirii avionului. Potrivit primelor informații, se pare că Andreas Lubitz acea probleme psihice, dar și fizice, el suferind de desprindere de retină.

Recomandările editorilor GreatNews:

Ultimele discuții dintre piloții avionului prăbușit: „Deschide nenorocita asta de ușă!”
Mărturia fostei iubite a copilotului: “Plănuia ceva ce va rămâne în memoria tuturor”
Câți bani vor primi rudele pasagerilor decedați în avionul prăbușit intenționat de copilot


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version