Mărturia fostei iubite a copilotului: “Plănuia ceva ce va rămâne în memoria tuturor”

andreas lubitz
Andreas Lubitz lângă podul Golden Gate din San Francisco. Foto: Facebook

Fosta prietenă a copilotului Andreas Lubitz a povestit pentru presa germană că acesta i-a spus la un moment dat că „plănuiește un act atât de atroce încât va rămâne în memoria tuturor”. Ea a mai spus că bărbatul avea coșmaruri și se trezea țipând „Ne prăbușim!”, relatează dailymail.co.uk.

Adreas Lubitz i-a spus prietenei sale că toată lumea își va aminti de numele său. Din cauza comportamentului său tot mai dificil, prietena sa a decis să îl părăsească.

„Într-o zi am să fac ceva care va schimba întregul sistem și atunci cu toții își vor aminti de numele meu”, i-a spus copilotul prietenei sale anul trecut.

Când a auzit de prăbușirea zborului Germanwings 4U9525, ea și-a amintit de profeția amenințătoare a acestuia. „Niciodată nu pricepusem ce a vrut să zică, dar acum înțeleg”, a spus ea pentru publicația „Bild”, sub protecția anonimatului.

Andreas Lubitz și prietena sa au locuit într-un apartament de la periferia orașului Dusseldorf, însă comportamentul pilotului și problemele sale personale erau atât de grave încât tânăra s-a speriat și a decis să îl părăsească. Cuplul a locuit timp de 7 ani la marginea orașului Dusseldorf.

Se pare că înainte de tragedie Lubitz comandase două mașini Audi pentru el și pentru fosta sa iubită, într-o încercare de a o convinge să se întoarcă, fără succces însă.

Acum, femeia va fi intervievată de poliție cu privire la starea psihică a bărbatului care a prăbușit intenționat avionul cu 150 de oameni la bord în Alpii Francezi.

Ieri, a ieșit la iveală că Andreas Lubitz avea probleme psihice: anchetatorii au descoperit că el urma un tratament și că avea și un bilet de învoire de la medicul său pentru ziua accidentului, însă copilotul îl rupsese.

Recomandările editorilor GreatNews:

Câți bani vor primi rudele pasagerilor decedați în avionul prăbușit intenționat de copilot
TOP 10. Cele mai sigure companii aeriene din Europa
Misterul din jurul copilotului Andreas Lubitz. Anchetatorii au făcut o descoperire importantă