Biblioteca Mondială a Ştiinţei, lansată online

biblioteca mondială a științei
Planetele din Sistemul Solar (reprezentări). Foto: Paul Stansifer, 84user, NASA, Celestia, JPL/Caltech via Wikimedia Commons

UNESCO a lansat la începutul acestei săptămâni Biblioteca Mondială a Ştiinţei, cu ocazia Zilei mondiale a ştiinţei în folosul păcii şi dezvoltării, celebrată la sediul general din Paris al acestei organizaţii.

World Library of Science (WLoS) este o bibliotecă online care dispune deja de peste 300 de articole de referinţă, 25 de volume online şi peste 70 de înregistrări video puse la dispoziţia cititorilor de editorii revistei „Nature”, una dintre cele mai importante publicaţii ştiinţifice din lume, relatează mediafax.ro.

Biblioteca Mondială a Științei este, de asemenea, o platformă digitală de predare şi învăţare a principiilor comunitare. Ea le oferă utilizatorilor posibilitatea de a participa la o serie de cursuri. Ei pot să îşi construiască propriul grup şi să intre în contact cu alţi studenţi.

WLoS este o bază de date online accesibilă gratuit care se adresează comunităţii mondiale a utilizatorilor de internet. Fruct al eforturilor comune depuse de UNESCO, Nature Education şi grupul Roche, noua Bibliotecă Mondială a Ştiinţei a fost concepută pentru a oferi acces gratuit tuturor studenţilor din lume, mai ales pentru cei din regiuni dezavantajate, la cele mai recente informaţii ştiinţifice.

biblioteca mondială a științei
Interfața Bibliotecii Mondiale a Științei. Foto: nature.com

Studenţii vor avea posibilitatea de a-şi împărtăşi experienţele şi cunoştinţele dobândite prin discuţii cu colegii şi profesorii lor pe această platformă online.

Biblioteca Mondială a Științei le va permite studenţilor din lumea întreagă să aibă acces la conţinuturi ştiinţifice, favorizând egalitatea de şanse, stimulând ştiinţele educaţionale, promovând folosirea de resurse educative libere şi construind comunităţi de studenţi şi profesori.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.