Rețete de băuturi din florile de soc, vedetele primăverii

florile de soc

Flori de soc Foto: ro.wikipedia.org/Mihai Pitea

Alături de florile de salcâm, florile de soc sunt vedetele primăverii și deja a venit momentul pentru a fi culese.

Persoanele fără experiență pot confunda ușor socul cu bozul, un arbust otrăvitor pentru oameni. Cu toate că socul este o plantă bine cunoscută, s-au întâlnit și astfel de cazuri. De reținut că bozul are un miros neplăcut, frunzele sunt diferite, florile au antere purpurii, care devin negre când se usucă. Fructele de boz sunt negre, mate, iar cele de soc sunt lucioase. Fructele de boz au un miros neplăcut, iar dacă se pun într-un vas cu apă, aceasta se colorează, în circa 30 de minute; la soc, apa rămâne limpede.

Arbustul de soc are ramurile adesea curbate și are o înălțime de la 1 la 10 metri, iar scoarța sa are culoarea verde-gri și este fisurată.

Florile de soc proaspete sunt perfecte pentru o băutură delicioasă. Rețeta o puteți găsi aici.

De asemenea, din florile de soc se mai prepară și un sirop adorat de către copii și de cei mari. Rețeta acestuia o puteți găsi aici sau aici.


Tot din flori de soc se poate prepara și dulceață, deși mulți preferă dulceața din fructe. Unica.ro propune o rețetă ușor de realizat.

Aveți nevoie de:

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

7 curiozităţi fascinante despre salcâmi

10 sfaturi pentru plantarea unui pom fructifer

Cel mai bun inventator din lume vine din România. Performanță cu bani puțini

 


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version