Barem Bacalaureat Istorie 2017. Rezolvarea corectă a subiectelor

barem bacalaureat istorie 2017 subiecte
Foto: Lech Karol Pawłaszek (Flickr)

Barem Bacalaureat Istorie 2017. La ora 15.00, Ministerul Educației Naționale a publicat și baremul la proba de Istorie de la examenul de BAC 2017.

Iată și baremul la Matematică: Barem Bacalaureat Matematică 2017

Potrivit baremului, se punctează orice formulare/modalitate de rezolvare corectă a cerinţelor. E important de știut că nu se acordă fracţiuni de punct și nu se acordă punctaje intermediare, altele decât cele precizate explicit în barem.

Se acordă zece puncte din oficiu. Nota finală se calculează prin împărţirea la zece a punctajului total obţinut pentru lucrare.

Barem Bacalaureat Istorie 2017 – Subiectele

La profilul uman, pedagogic, artistic și sportiv, elevii au primit la primul subiect două texte și au avut de răspuns la mai multe întrebări privind acţiunile militare ale domnitorilor Mircea cel Bătrân și Iancu de Hunedoara.

La subiectul al II-lea elevii au avut de răspuns la mai multe cerințe legate de Revoluţia de la 1848 şi de comitetul revoluţionar. O altă cerinţă de la acest subiect era ca elevii să argumenteze printr-un fapt istoric relevant că România a participat la criza orientală.

La subiectul al III-lea de la proba de Istorie elevii au avut de realizat un eseu de aproximativ două pagini despre statul român în perioada postbelică (perioada comunistă: menționarea unor măsuri adoptate în perioada stalinistă în România, implicarea României în Războiul Rece, identificarea unor caracteristici ale național-comunismului din țara noastră).

Iată baremul pentru profilul uman, pedagogic, artistic și sportiv:

barem bacalaureat istorie 2017 subiecte uman barem bacalaureat istorie 2017 subiecte uman barem bacalaureat istorie 2017 subiecte uman

Barem Bacalaureat Istorie 2017 – Contestațiile

Luni, 26 iunie, elevii au susținut proba la Limba și Literatura Română, iar marți, 27 iunie, tinerii aparținând minorităților naționale au susținut proba la Limba și Literatura Maternă.

Peste 135.000 de candidaţi din toate promoţiile s-au înscris pentru susţinerea probelor scrise, în cele 439 de centre de examen din România.

Ca la Evaluarea Națională, lucrările vor fi evaluate în centre zonale de evaluare din alte judeţe decât cele în care au avut loc probele. În urma evaluării lucrărilor contestate nota finală poate fi mai mare sau mai mică decât nota inițială. Nota comisiei de contestații este finală.

Barem Bacalaureat Istorie 2017 – Cum se promovează examenul

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ:

* susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;
* susţinerea tuturor probele scrise şi nota 5 la fiecare dintre acestea;
* obţinerea mediei 6 cel puţin, la probele scrise.

Absolvenţii care au promovat toate clasele liceale cu medii generale de minimum 9,50, iar la examenul de Bacalaureat au obţinut media 10, primesc diplomă de merit.

CALENDARUL examenului de Bacalaureat 2017 Sesiunea iunie-iulie 2017

26 iunie 2017 Limba şi literatura română – proba Ea) – probă scrisă

27 iunie 2017 Limba şi literatura maternă – proba Eb) – probă scrisă

28 iunie 2017 Proba obligatorie a profilului – proba Ec) – probă scrisă

30 iunie 2017 Proba la alegere a profilului şi specializării – proba Ed) – probă scrisă

5 iulie 2017 Afişarea rezultatelor (până la ora 16:00) şi depunerea contestaţiilor (orele 16:00 – 20:00)

6 – 9 iulie 2017 Rezolvarea contestaţiilor

10 iulie 2017 Afişarea rezultatelor finale

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.