Bărbat condamnat de instanță să îi plătească 4.500 $ fostei soții pentru că a făcut curat, a gătit și a îngrijit copilul

femeie gătit bucătărie

Foto: UserBot / pixabay.com

O instanță de judecată din China a decis că un bărbat trebuie să-și compenseze fosta soție cu 4.490 de dolari pentru toate treburile casnice (gătit, curățenie, creșterea copilului) pe care aceasta le-a făcut în timpul căsniciei, relatează Insider.com.

Procesul a avut loc în orașul Suzhou din China, iar cazul a iscat dezbateri ample pe rețelele sociale. Mulți internauți au comentat că o compensație de 30.000 de yuani (4.490 de dolari) este prea mică pentru 7 ani de muncă.

Cât timp au fost căsătoriți, Wang a fost casnică și s-a ocupat de creșterea fiului lor, în vreme ce Tan a avut un job.

„Wang a făcut toate treburile casnice, inclusiv spălatul rufelor, gătit, îngrijirea copilului și cumpărături, așa că a cerut o compensație de la soțul său. Însă Tan nu a recunoscut importanța treburilor domestice – el nu a considerat că ea a contribuit mult în relație din punct de vedere financiar”, a declarat un reprezentant al instanței de judecată.

Însă instanța de judecată a decis că Wang merită o sumă de bani, chiar dacă mulți dintre cei care au comentat cazul au apreciat că suma este mult prea mică.

„Dacă ai angaja o bonă, 30.000 de yuani nu ți-ar ajunge nici măcar pentru un an”, a scris un internaut pe rețeaua de socializare Weibo.

Foto: UserBot / pixabay.com


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version