Bărbat circumcis din greșeală de medici, despăgubit de instanță

Terry Brazier

Terry Brazier. Sursa: Captură video leicestermercury.co.uk

Un bărbat în vârstă de 70 de ani, circumcis din greșeală într-un spital din Marea Britanie, va primi 20.000 de lire sterline despăgubire, relatează BBC.

Vara trecută, Terry Brazier s-a dus la Infirmeria Regală din Leicester pentru o injecție cu botox în vizica urinară.

Procedura era una banală, dar în spital a avut loc o încurcătură, iar bătrânul a fost circumcis.

La două ore după operație, medicii i-au dat vestea. „Ne pare rău, dar v-am circumcis”, i-au spus ei. Reprezentanții spitalului au anunțat că le pare „extrem de rău” pentru situația creată.

„Ce mai era de spus? Eram șocat, nu puteam crede ceea ce îmi spuneau”, a povestit Terry Brazier pentru BBC.

După ce spitalul a admis, într-o scrisoare oficială, faptul că nu au fost realizate toate verificările în cazul său, Terry Brazier a dat spitalul în judecată. Judecătorii au decis ca bărbatul să primească o despăgubire de 20.000 de lire.

„Mulți au glumit în legătură cu acest caz, însă ar fi putut fi mult mai grav. Poate că o persoană s-ar fi putut trezi cu o parte a corpului amputată. Acest lucru nu ar fi trebuit să se întâmple și mai important e faptul că nu vreau să se repete. Te duci la spital și ai încredere în acești oameni, nu te aștepți să se facă greșeli, în special unele de genul acesta”, a mai spus bătrânul.

Andrew Furlong, directorul medical al Spitalelor Universitare din Leicester, a spus că instituția ia în serios astfel de evenimente: „La acea dată am realizat o investigație minuțioasă ca să ne asigurăm că am învățat ceva din acest incident și că vom face tot ce putem pentru a nu se repeta”.

El a mai spus că banii primiți de Terry Brazier drept despăgubire nu pot șterge ceea ce s-a întâmplat.


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version