Atentat dejucat într-un oraș din Belgia. Atacatorul conducea o mașină cu viteză foarte mare

strada de meir antwerp belgia

Strada De Meir. Foto: My name's axel (Flickr)

Un cetățean francez de origine nord-africană a fost arestat astăzi, 23 martie, în orașul Antwerp din Belgia, fiind bănuit că voia să intre cu mașina într-o mulțime, anunță BBC.

Bărbatul conducea mașina cu o viteză foarte mare pe strada De Meir, strada principală a orașului unde se află foarte multe magazine. Nimeni nu a fost rănit.

Anchetatorii au anunțat că în mașină au fost găsite mai multe cuțite, o pușcă și un recipient cu o substanță lichidă deocamdată neidentificată.

Premierul belgian, Charles Michel, a lăudat autoritățile pentru „reacția excepțională”.

„Vehiculul circula cu viteză mare pe De Meir. Colegii noștri înarmați l-au văzut și au încercat să îl oprească. Însă șoferul a scăpat și a trecut pe roșu, îndreptându-se spre port”, a povestit Serge Muyters, șeful poliției din oraș.

Alți polițiști au fost contactați, iar forțele de ordine au trimis imediat o echipă care a interceptat mașina. Șoferul a fost arestat imediat. În vârstă de 39 de ani, Mohamed R. este cetățean francez și are domiciliul în Franța.

Atacul vine la doar o zi după atentatul din Londra din 22 martie, când un bărbat a călcat cu mașina mai mulți pietoni în apropiere de Parlament. 4 oameni au murit în total, inclusiv atacatorul, care a fost ucis de poliție. Atentatul din Londra a fost revendicat de Statul Islamic.

Statul Islamic a revendicat atentatul de la Londra. 4 morți, doi români printre răniți


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version