AstraZeneca ar putea testa combinarea vaccinului său cu cel rusesc, Sputnik V

FOTO: Dimhou/Pixabay.com

FOTO: Dimhou/Pixabay.com

Compania AstraZeneca din Marea Britanie ar putea testa combinarea vaccinului său experimental anti-COVID cu vaccinul rusesc Sputnik V, relatează Reuters.

Potrivit cercetătorilor ruși, această combinare ar putea crește foarte mult eficiența vaccinului AstraZeneca.

Luna trecută, dezvoltatorii vaccinului Sputnik V au sugerat pe Twitter că AstraZeneca ar putea încerca această combinare.

„Creatorii Sputnik V sunt bucuroși să împartă unul dintre cei doi vectori umani adenovirali ai săi cu AstraZeneca pentru a crește eficiența vaccinului AstraZeneca. Folosirea a doi vectori diferiți pentru două injectări ale vaccinului va duce la o mai mare eficiență decât dacă s-ar folosi același vector pentru administrarea ambelor doze”, au anunțat cercetătorii ruși pe 23 noiembrie.

Într-un comunicat de presă transmis azi, AstraZeneca a anunțat că analizează modul în care ar putea fi combinate diferite vaccinuri. De asemenea, compania a transmis că, în curând, va începe să exploreze alături de Institutul Gamaleya din Rusia, care a dezvoltat vaccinul Sputnik V, dacă două vaccinuri pentru răcelile comune pot fi combinate cu succes.

Datele publicate în această săptămână într-un jurnal științific au arătat că vaccinul AstraZeneca, dezvoltat în parteneriat cu Universitatea Oxford, are o eficiență de aproximativ 70,4%.

Rusia susține că vaccinul Sputnik V are o eficiență de 92%.

„Oferta noastră arată puterea tehnologiei Sputnik V și disponibilitatea și dorința noastră de a fi parteneri cu alți dezvoltatori de vaccinuri pentru a lupta împreună împotriva COVID”, a declarat un oficial rus.


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version